Producten Kies een categorie

Spierpijn na het sporten?

(High performance) atleten kennen het gevoel van een verzuurd lichaam en spieren maar al te goed. Maar ook recreatieve sporters zoals fietsers, schaatsers, golfers en wandelaars weten wat spierpijn is. Maar wist u dat u de verzuring van lichaam en spieren gemakkelijk kunt tegengaan, zodat u tijdens en na uw favoriete activiteit geen spierpijn hebt?

 

Hoe ontstaat verzuring van de spieren?

Tijdens fysieke overbelasting, bijvoorbeeld fietsen, wandelen en hardlopen, verbranden onze spieren meer voedingsstoffen dan normaal. Ons hart moet steeds sneller pompen om aan de vraag van de spieren naar zuurstof en voedingsstoffen te voldoen.

Na verloop van tijd leidt deze voortdurende lichamelijke overbelasting tot een onvoldoende zuurstoftoevoer, zodat de normale verbranding van koolhydraten met behulp van zuurstof nauwelijks kan plaatsvinden. Ons lichaam schakelt dan over op anaërobe stofwisseling en gebruikt glucose zonder de hulp van zuurstof om aan de toegenomen energiebehoefte te voldoen. De suiker wordt afgebroken tot melkzuur en lactaat (het zout van melkzuur) hoopt zich op in de spieren tot ze verzuurd zijn.

Dit is ook de reden waarom topsporters na zware lichamelijke inspanning soms extra zuurstof toegediend krijgen, om de verbranding op basis van zuurstof weer op gang te brengen en verzuring tegen te gaan.

Hoe worden overtollige zuren uit de spieren verwijderd?

Normaal neutraliseert de basische buffer van ons lichaam, met behulp van natriumbicarbonaat, overtollig melkzuur in het lichaam en de spieren, zodat het kan worden afgevoerd. Tijdens normale lichamelijke inspanning zijn er voldoende bicarbonaten in ons bloed om het zuur-base-evenwicht van het lichaam en onze spieren in evenwicht te houden.

Fysieke overbelasting creëert echter een overmaat aan melkzuren, waardoor ons zuur-base-evenwicht uit balans raakt en in de meer zure richting kantelt. Deze overmaat aan zuren veroorzaakt onder meer spierpijn, vermoeidheid, verlies van oriëntatie vermogen en coördinatie problemen.

Hoe kun je verzuring van de spieren voorkomen?

Een doeltreffende manier om verzuring bij fysieke overbelasting tegen te gaan, is de hoeveelheid bicarbonaten in het bloed te verhogen.

De bicarbonaten in het bloed vormen een basisch buffer en zijn er om overtollige zuren te neutraliseren of op te lossen.

Je kunt je lichaam op twee manieren gemakkelijk en veilig van extra natriumbicarbonaat voorzien en je basische buffer verhogen:

  • Door basisch water te drinken. Basisch water is water met een hoge pH-waarde. U kunt dit gemakkelijk zelf maken door 4 druppels Alka® Druppels, aan een glas water toe te voegen. Wanneer u het basische water op een lege maag drinkt, produceert uw maag natriumbicarbonaat, dat onmiddellijk door de maagwand in de bloedbaan van uw lichaam terechtkomt om naar de nodige plaatsen te worden gedistribueerd.
  • Door het innemen van Alka® Tabs Orginal, basische capsules met een maagzuurresistente coating. Dankzij hun unieke coating passeren de capsules de maag zonder te worden aangetast door maagzuur en lossen ze pas geleidelijk op in de darmen. Zo kunt u nieuwe zure afvalstoffen direct neutraliseren en bovendien alle problematische vastzittende zuren in het lichaam weer oplossen en op de natuurlijke manier afvoeren.
  • Door het innemen van Alka® Tabs Magnesium, basische tabletten met een maagzuurresitente coating met een extra toevoeging van magnesium. Magnesium zorgt ervoor dat je spieren soepel blijven. Deze unieke tabletten hebben namelijk een meervoudige werking: je ontzuurt het lichaam en vult de vrije voorraad magnesium weer aan. Wist je dat magnesium betrokken is bij meer dan 300 vitale processen in het lichaam. Na zuurstof en water vormt magnesium het meest belangrijke mineraal voor ons lichaam. Magnesium wordt ook wel het antistress mineraal genoemd.

Met de basische Alka® producten;

  • zorg je ervoor dat je voldoende bicarbonaten hebt,
  • de melkzuren die zich tijdens uw sportprestaties ophopen, worden onmiddellijk geneutraliseerd,
  • zult u niet lijden onder de gevolgen van verzuring,
  • zul je je prestaties langer kunnen volhouden,
  • en u zult snel herstellen na een actieve training,
  • Zorg voor een gezond zuur-base evenwicht en geniet met volle teugen van uw favoriete activiteit, zonder ongemak of belemmeringen.


Basisch, lekker en gezond

Alka® producten zijn speciaal ontworpen om het lichaam te voorzien van basische voedingsstoffen die helpen een gezond zuur-base evenwicht te herstellen.

Alka® Druppels

Alka® Druppels is een mineralenconcentraat waarmee u gemakkelijk basisch drinkwater kunt maken.

Het drinken van basisch water stimuleert het natuurlijke ontzuringsproces van uw lichaam. Zo kunt u overtollige zure afvalstoffen weer neutraliseren en afvoeren.

Direct bestellen

Alka® Tabs Original

Met Alka® Tabs Original voorziet u het lichaam op een slimme en veilige manier van extra natriumbicarbonaat en kaliumbicarbonaat.

Zo kunt u nieuwe zure afvalstoffen direct neutraliseren en bovendien alle problematische vastzittende zuren in het lichaam weer oplossen en op de natuurlijke manier afvoeren.

Direct bestellen

Alka® Tabs Magnesium

Alka® Tabs Magnesium biedt een unieke dubbele werking.

Met de speciale maagzuurresistente tabletten vult u op een effeciënte manier uw magnesiumvoorraad weer aan terwijl u tegelijkertijd uw lichaam ontzuurt.

Direct bestellen