Producten Kies een categorie

Daarom verzuur je tijdens sporten

Dagelijks een half uur bewegen is goed voor je. De één doet dat intensiever dan de ander. En waar we de ene dag fijn bewegen, kunnen we de volgende dag niet meer de trap af lopen door spierpijn. We hebben allemaal dat gevoel weleens gehad. Spierpijn wordt veroorzaakt door verzuring van de spieren.

Effect op je zuur-base evenwicht

Tijdens lichamelijke belasting door te sporten verbranden de spieren meer voedingsstoffen dan normaal. Het hart moet steeds harder pompen om aan de vraag naar zuurstof en voedingstoffen te voldoen.

Na verloop van tijd ontstaat door de constante lichamelijke belasting onvoldoende aanvoer van zuurstof waardoor verbranding nauwelijks meer kan plaatsvinden. Tijdens deze fase komt melkzuur vrij aangezien het lichaam suikers verbrandt om te voorzien in de verhoogde energiebehoefte. De melkzuren hopen zich op in lichaam en spieren waardoor deze verzuren. Door het sporten verandert de zuur-base huishouding. Neem na het sporten rust en neutraliseer de opgebouwde melkzuren door het lichaam te voorzien van basische mineralen.

Tip:

Magnesium zorgt ervoor dat je spieren soepel blijven. Sla twee vliegen in één klap en ga aan de slag met Alka® Tabs Magnesium. Deze unieke tabletten hebben namelijk een meervoudige werking: je ontzuurt het lichaam en vult de vrije voorraad magnesium weer aan. Wist je dat magnesium betrokken is bij meer dan 300 vitale processen in het lichaam. Na zuurstof en water vormt magnesium het meest belangrijke mineraal voor ons lichaam. Magnesium wordt ook wel het antistress mineraal genoemd.

 

Haal je Alka® Tabs Magnesium nu in huis >>