Producten Kies een categorie

Veelgestelde vragen | Alka

Algemene vragen en voeding (28)

 • Wat zijn ontzuringsverschijnselen?

  Klachten zoals griep, ontstekingen, moeheid, andere ontlasting en overmatig plassen vallen onder ontzuringsverschijnselen. Deze ontstaan doordat de afbraak van afvalzuren groter is dan dat het lichaam op eigen wijze kan verwerken. Hoelang de ontzuringsverschijnselen aanhouden hangt af van de hoeveelheid afvalzuren in het lichaam.

 • Wat moet ik doen als ik veel last heb van ontzuringsverschijnselen?

  Verminder uw dosis of bouw of 1 à 2 dagen rust in. Drink bijvoorbeeld basisch water en Alka® Thee, maar gebruik geen druppels. Hiermee vertraagt of stopt u tijdelijk het actieve ontzuringsproces en geeft u het lichaam wat rust. Na 2 dagen kunt u weer rustig beginnen met actief ontzuren. Pas de dosis telkens aan naar uw gevoel.

 • Moet ik tijdens ontzuren op mijn voeding letten?

  Zorg dat u veel mineralen en sporenelementen binnenkrijgt. Eet hiervoor veel groenten en plantaardige mineralen supplementen (Alka® Greens). Deze mineralen zullen binden met de losgeweekte afvalzuren.

 • Hoe kan ik de afvoer van zuren bevorderen?

  Door dagelijks een paar kopjes Alka® Thee te drinken. Kruiden hebben de eigenschap zuren goed aan zich te kunnen binden waardoor de afvoer gestimuleerd wordt. Daarnaast is het nemen van basische voet- en ligbaden op basis van Alka® Bad ook erg goed voor het afvoeren van losgeweekte zuren uit het lichaam.

 • Hoe ontstaat cellulitis?

  Cellulitis ontstaat vanwege de ophoping van zure afvalslakken in de benen/billen. Door actief te gaan ontzuren en weer voldoende mineralen op te bouwen, worden na enkele maanden de afvalslakken opgelost en wordt de huid egaler.

 • Kan ik ontzuren als ik een stoma heb?

  Bij een stoma adviseren we Alka® Druppels aangezien deze hun werking hebben in de maag, via de maagwandcellen.

 • Waarom geen zuiveringszout of bakzout oplossen in water en opdrinken?

  Wij raden af zuiveringszout of bakzout op te lossen in water en dit op te drinken. Dit wordt in uw maag door het maagzuur omgezet in water (H2O), koolstofdioxide (CO2) en keukenzout (NaCl). De zoutvorming kan dan uw bloeddruk laten stijgen. Alka® producten zijn juist ontwikkeld om dit ongewenste effect tegen te gaan.

 • Staan de ingrediënten van Alka® producten op de dopinglijst?

  Nee, de producten staan niet op de dopinglijst.

 • De pH-waarde van mijn urine is lager na een aantal weken ontzuren. Hoe kan dit?

  De pH-waarde van urine is lager omdat er veel zuren via urine wordt uitgescheiden. Urine zal alleen in een ideale situatie een pH-waarde van 7 of hoger hebben. Dit komt echter vrijwel nooit voor.

 • Mag ik mijn supplementen blijven innemen of moet ik daarmee stoppen?

  Supplementen kunnen naast ontzuren gewoon worden ingenomen.

 • Moet ik bronwater of leidingwater gebruiken voor Alka® Druppels?

  Bronwater is vaak zuur en heeft een pH-waarde tussen 6 en 7. U dient dan meer Alka® druppels (6 in plaats van 4) toe te voegen om de pH-waag te verhogen tot 9 - 10. Wij raden aan om kraanwater te gebruiken aangezien de pH-waarde hiervan hoger dan 7 is. Als u 4 Alka® druppels toegevoegd aan kraanwater leidt dit tot een pH-waarde tussen 9 tot 10.

 • Worden Alka® producten vergoed door mijn zorgverzekering?

  Onze producten zijn geclassificeerd als voedingssupplementen en worden niet vergoed.

 • Kan ik telefonisch bestellen?

  U kunt telefonisch bestellen middels telefoonnummer +31 (0)40-30 400 17.

 • Wordt mijn bestelling kosteloos verzonden?

  Binnen Benelux landen worden bestellingen kosteloos verzonden bij een orderbedrag boven € 29,95. Bij bestellingen onder € 29,95 worden verzendkosten à € 3,95 euro gerekend.

 • Kan ik Alka® producten ook in een winkel kopen?

  Alka® producten worden ook via drogisterijen, reformwinkels en gezondheidswinkels verkocht. Klik op de "winkelzoeker" om te zien welke winkel bij u in de buurt Alka® producten verkoopt.

 • Mag mijn huisdier ook basisch water drinken?

  Uw huisdier mag ook basisch water drinken. Dit heeft hetzelfde ontzurende effect als bij mensen. Bij honden en katten raden wij aan 10 Alka® Druppels in een stenen drinkbak met daarin (ongeveer 500 ml) water te doen. Vergeet niet het water in de ochtend en in de middag te verversen.

 • Staan de producten van Alka® producten geregistreerd als erkend homeopathisch of antroposofisch?

  Alka® producten vallen niet onder homeopathische- of klassiek antroposofische producten en zijn derhalve ook niet als zodanig geregistreerd.

 • Moet ik mijn hele leven blijven ontzuren?

  Verzuring is een continue proces. Dagelijks ontstaan zure afvalstoffen in uw lichaam. Blijven ontzuren met Alka® biedt daarom het optimale tegenwicht zodat u een goede gezondheid kunt handhaven.

 • Zijn de prijzen inclusief btw?

  Ja, alle vermelde prijzen op de website van Alka.nl zijn inclusief btw.

 • Mag ik nu geen verzurende voeding meer?

  Wij hebben ook verzurende voeding nodig. Het gaat om de balans. Wanneer u niet aan het ontzuren bent kunt u 80% basisch en 20 % verzurend aanhouden. Bent u wel aan het ontzuren dan kunt u 60% basisch en 40 % verzurend aanhouden. Zorg ervoor dat u zo dicht mogelijk bij de natuur blijft. Eet geen pakjes, zakjes, frisdrank en ben matig met alcohol.

 • Mag ik nog koffie drinken?

  Ja hoor, dat mag. U kunt naast het ontzuren 2 a 3 kopjes koffie per dag drinken.

 • Zijn er ook basische recepten?

  Ja, wij beschikken over basische recepten, klik voor de basische recepten.

 • Is er een voedingslijst waarop ik kan zien welke voeding verzurend werkt?

  De zuur/base voedingslijst kunt u vinden op onze website

 • Moet ik nu 100% basisch gaan eten?

  Nee, dan gaat u echt voedingstekorten ontwikkelen. Tijdens het ontzuren raden wij 60% basisch vormende voeding en 40% verzurende voeding aan.

 • Mag je langere tijd ontzuren?

  Verzuring en ontzuring is een continue proces. U mag dan ook blijvend ontzuren. Gaat het beter met de klachten dan kunt u de dosering verlagen naar een lagere onderhoudsdosering.

 • Waardoor ontstaat verzuring?

  Verzuring ontstaat door voeding, stress, straling, uitlaatgassen, medicatiegebruik en overmatig sporten.

 • Mijn pH waarde van de urine is goed. Kan ik dan toch verzuurd zijn?

  U kunt inderdaad verzuurd zijn ondanks dat u een goede pH waarde heeft. Wanneer afvalstoffen zich hebben afgezet dan meet u deze niet meer in uw urine.

 • Zijn er onverwachte extra kosten?

  Bij Alka betaalt u het vermelde bedrag. We rekenen bij orders boven de € 29,95 geen verzendkosten. Een aankoopbedrag lager dan € 29,95? Wij hanteren verzendkosten van € 4,95.

Alka® Druppels (19)

 • Hoeveel druppels moet ik in mijn glas doen?

  Dagelijks 4 glazen water van ongeveer 250ml met 4 druppels is de juiste dosering

 • Mag ik meer dan 4  druppels in één glas water doen?

  U mag meer dan 4 druppels in één glas water doen. Indien u meer druppels in een glas met water doet, kan de smaak iets meer bitter worden vanwege de hoge concentratie mineralen. In sommige gevallen is het raadzaam om meer druppels toe te voegen bijvoorbeeld wanneer het water uit de kraan zuurder is (pH-waarde rond 6 - 6,5).

 • Wat is het verschil tussen Alka® Druppels en een water ionisator?

  Met een water ionisator kunt u leidingwater door middel van elektrolyse scheiden in zuur- en basisch water. U dient het apparaat te monteren aan uw kraan. Het probleem van een water ionisator is dat de verkregen pH-waarde soms lager is als gewenst. Met Alka® Druppels kunt u de pH-waarde van water zelf bepalen door meer- of minder druppels aan water toe te voegen.

 • Kan ik Alka® Druppels zo gebruiken, of moet ik dit eerst met mijn huisarts bespreken?

  Alka® Druppels is een voedingssupplement en kunt u in principe zonder advies van uw arts gebruiken. Indien u echter twijfels heeft over het gebruik van Alka® producten in uw specifieke situatie (bijv. vanwege het gebruik van medicatie) is het raadzaam om eerst uw arts te consulteren.

 • Hoelang kan ik doen met een flesje Alka® Druppels?

  Bij een gebruik van 16 druppels per dag (4 glazen met 4 druppels per glas) doet u ongeveer 3 maanden met een flesje Alka® Druppels. Er zitten ongeveer 1500 druppels in één flesje.

 • Kan ik ook Brita water (water gefilterd met een Brita filter) gebruiken in combinatie met Alka® Druppels?

  Het Brita filter filtert ook veel mineralen, waardoor de pH waarde iets lager wordt. Om Brita water genoeg basisch te krijgen zult u 1 a 2 extra druppels moeten toevoegen. U kunt eventueel met behulp van pH strips meten hoeveel druppels dienen te worden toegevoegd om de pH-waarde van Brita water rond 9 te krijgen. (pH-waarde heeft een logaritmische schaal wat inhoudt dat je steeds meer druppels moet toevoegen om een pH-punt te stijgen. Van 6 naar 7 gaat sneller dan van 7 naar 8 en van 8 naar 9, enzovoorts).

 • Kan ik Alka® Druppels gebruiken in (omgekeerd) osmotisch of gedestilleerd water?

  Het antwoord is ja, maar houdt u rekening met het volgende: (omgekeerd) osmotisch water en gedestilleerd water is zuur, aangezien dit water zo puur is, dat het koolstofdioxide uit de lucht absorbeert. Wanneer u Alka® druppels toevoegt zal de koolstofdioxide als buffer optreden waardoor de pH-waarde van het water nauwelijks omhoog gaat. U zult dus om de gewenste pH-waarde van >9 te bereiken meer Alka® druppels moeten toevoegen aan het water. Met een pH-stripje kunt u meten hoeveel druppels u aan een glas met gedestilleerd/osmotisch water moet toevoegen om tot een gewenste pH-waarde te komen.

 • Kunnen kinderen ook water met Alka® Druppels drinken?

  Ja, maar pas de dosis voor kinderen aan tot 2 glazen water per dag met daarin 4 Alka® druppels.

 • Na enige tijd verschijnt er een witte aanslag in mijn glas als ik Alka® Druppels toe heb gevoegd aan het water. Hoe kan dit?

  De witte aanslag die na verloop ontstaat is kalkaanslag (calciumcarbonaat). Dit proces is afhankelijk van het calciumgehalte in het water en verloopt als volgt: door toevoeging van Alka® druppels reageert aanwezig calcium met hydroxide ionen (OH-) tot calciumhydroxide (CaOH). Calciumhydroxide reageert daarna met koolstofdioxide (CO2) uit de lucht tot calciumcarbonaat (CaCO3). Dit vormt de witte aanslag in het glas. Calciumcarbonaat (kalk) is niet gevaarlijk, maar levert in deze vorm niet veel op. Het heeft wel invloed op de effectiviteit aangezien de pH-waarde van het water lager wordt (OH- ionen worden gebruikt in dit kalkaanslagproces). Om de kalkaanslag te vermijden dient u het basische water afgesloten te bewaren zodat het niet reageert met CO2 uit de lucht. Het gegeven waarom dit bij het ene (bron)water meer gebeurt dan bij het andere, ligt aan het calciumgehalte van de verschillende (bron)wateren.

 • Wat is het verschil tussen Alka® Tabs en Alka® Druppels?

  Beide producten dragen bij ter ondersteuning van een gezond zuur-base evenwicht.* Het verschil tussen Alka® Druppels en Alka® Tabs is dat Alka® Druppels bedoeld zijn om snel en makkelijk basisch water te maken, terwijl Alka® Tabs via maagzuurresistente capsules het lichaam voorziet van extra bicarbonaten.
  *zink

 • Is het mogelijk om basisch water te koken? Blijft het na het koken nog steeds basisch?

  Ja, basisch water met daarin Alka® Druppels kunt u daarna gewoon koken zonder dat de pH waarde erdoor verandert.

 • Kan ik Alka® Druppels combineren met Alka® Tabs?

  Alka® Druppels kunt u combineren met Alka® Tabs. Beide producten dragen bij ter ondersteuning van een gezond zuur-base evenwicht.* Alka® Druppels zijn ideaal om snel en makkelijk basisch water te maken. Alka® Tabs levert bicarbonaten in maagzuurresistente capsules. In het gebruik gaan deze 2 producten goed samen.
  *zink

 • Kan Alka® Druppels ook in andere dranken worden gebruikt?

  Alka® Druppels kunnen ook in de thee of koffie worden gedaan om de pH-waarde iets te verhogen. Dit staat los van de hoeveelheid glazen water of Alka® Thee met druppels die u dagelijks dient te drinken. U kunt dranken met Alka® Druppels ook verwarmen zonder dat de pH-waarde verandert. Mocht u de Druppels echter gebruiken in vruchtensap of suikerhoudende dranken moet u er rekening mee houden dat de in deze dranken aanwezige suikers invloed kunnen hebben op de zuur-base huishouding. Ons advies is de Druppels in zuiver bron-/kraanwater te gebruiken.

 • Er wordt geadviseerd Alka® Druppels te gebruiken op een zo leeg mogelijke maag. Wat wordt er onder zo leeg mogelijk verstaan?

  Een zo leeg mogelijke maag bij Alka® Druppels betekent ongeveer 20 minuten voor een maaltijd of 1½ à 2 uur na een maaltijd.

 • Moet ik bronwater of leidingwater gebruiken voor Alka® Druppels?

  Bronwater is vaak zuur en heeft een pH-waarde tussen 6 en 7. U dient dan meer Alka® druppels (5 a 6 in plaats van 4) toe te voegen om de pH-waag te verhogen tot 9 - 10. Wij raden aan om kraanwater te gebruiken aangezien de pH-waarde hiervan hoger dan 7 is. Als u 4 Alka® druppels toegevoegd aan kraanwater leidt dit tot een pH-waarde tussen 9 tot 10.

 • Mogen Alka® Druppels ook in een literfles worden gedaan?

  Dat kan zeker. Wel advsieren wij er telkens een vol glas (200 ml) per keer uit te drinken en niet af en toe een slokje.

 • Kan ik Alka® Druppels ook puur / onverdund gebruiken?

  Nee, Alka® Druppels nooit onverdund gebruiken! Alka® Druppels zijn zeer sterk basisch (pH 14). Onverdund kunnen de Druppels sterk bijtend zijn! Alka® Druppels niet onverdund in ogen, mond of op de huid druppelen. In geval van contact goed spoelen met water. Mogelijk ontstane wondjes of irritaties op de huid kunnen in de regel vanzelf herstellen. Bij contact van de onverdunde druppels met de ogen, mond of slokdarm, goed spoelen met water en onmiddelijk een arts waarschuwen.

 • Kan je Alka® Druppels blijvend gebruiken of moet je af en toe een pauze inlassen?

  U kunt Alka® Druppels langdurig blijven gebruiken om bij te dragen ter ondersteuning van een gezond zuur-base evenwicht.*
  *zink

 • Wat is een goede combinatie van Alka® Druppels en Alka® Tabs?

  U kunt dagelijks 2 glazen water met Alka® Druppels samen met 1 of 2 capsules Alka® Tabs combineren. Beide producten dragen bij ter ondersteuning van een gezond zuur-base evenwicht.*
  *zink

Alka® Tabs Original (9)

 • Wat is het verschil tussen Alka® Tabs en Alka® Druppels?

  Beide producten dragen bij ter ondersteuning van een gezond zuur-base evenwicht.* Het verschil tussen Alka® Druppels en Alka® Tabs is dat Alka® Druppels bedoeld zijn om snel en makkelijk basisch water te maken, terwijl Alka® Tabs via maagzuurresistente capsules het lichaam voorziet van extra bicarbonaten.
  *zink

 • Kan ik Alka® Tabs Original zo gebruiken, of moet ik dit eerst met de huisarts bespreken?

  Alka® Tabs Original is een voedingssupplement en kunt u in principe zonder advies van uw arts gebruiken. Indien u echter twijfels heeft over het gebruik van Alka® producten in uw specifieke situatie (bijv. vanwege het gebruik van medicatie) is het raadzaam om eerst uw arts te consulteren.

 • Moeten Alka® Tabs op de nuchtere maag worden ingenomen?

  Nee, u kunt de capsules het beste direct voor, tijdens of na de maaltijd innemen. De maagsapresistente coating van de capsules zorgt er dan voor dat deze pas in de darmen oplossen, zodat de ingrediënten via de darmwand opgenomen kunnen worden. Let op: u kunt Alka® Tabs niet tegelijk innemen met basisch water (water Alka® Druppels) aangezien basisch water de coating van Alka® Tabs aantast.

 • Wat is het verschil tussen Alka® Tabs Originals, Alka® Tabs Calcium en Alka® Tabs Magnesium?

  Alle 3 soorten Alka® Tabs bevatten zink en dragen bij ter ondersteuning van een gezond zuur-base evenwicht.
  - Alka® Tabs Original bevat naast zink ook natrium- en kaliumbicarbonaat ter aanvulling van de bicarbonaat buffer
  - Alka® Tabs Calcium bevat naast zink ook calciumcarbonaat ter aanvulling van de calciumdepots
  - Alka® Tabs Magnesium bevat naast zink ook magnesiumcarbonaat ter aanvulling van de magnesiumdepots

 • Welke van de drie soorten tabletten zijn het beste? Alka® Tabs Original, Alka® Tabs Calcium of Alka® Tabs Magnesium?

  Alle 3 soorten bevatten zink en dragen bij ter ondersteuning van een gezond zuur-base evenwicht. De samenstellingen wijken onderling verder af omdat sommige mensen de wens hebben om extra Natrium-en Kaliumbicarbonaat in te nemen, terwijl anderen liever Calcium of Magnesium aan willen vullen.

 • Kan ik Alka® Druppels combineren met Alka® Tabs?

  Alka® Druppels kunt u combineren met Alka® Tabs. Beide producten dragen bij ter ondersteuning van een gezond zuur-base evenwicht.* Alka® Druppels zijn ideaal om snel en makkelijk basisch water te maken. Alka® Tabs levert bicarbonaten in maagzuurresistente capsules. In het gebruik gaan deze 2 producten goed samen.
  *zink

 • Mogen kinderen Alka® Tabs Orginal gebruiken?

  Kinderen vanaf 12 jaar mogen 1 capsule Alka® Tabs Original per dag.

 • Kan je Alka® Tabs Original blijvend gebruiken of moet je af en toe een pauze inlassen?

  U kunt Alka® Tabs Original langdurig blijven gebruiken om bij te dragen ter ondersteuning van een gezond zuur-base evenwicht.*
  *zink

 • Wat is een goede combinatie van Alka® Tabs en Alka® Druppels?

  Per dag 2 of 3 glazen water met Alka® Druppels met zink met daarnaast 1 of 2 capsules Alka® Tabs met zink is een prima combinatie die bijdraagt ter ondersteuning van een gezond zuur-base evenwicht.

Alka® Tabs Calcium (7)

 • Wat is het verschil tussen Alka® Tabs Calcium, Alka® Tabs Magnesium en Alka® Tabs Original?

  Alle 3 soorten Alka® Tabs bevatten zink en dragen bij ter ondersteuning van een gezond zuur-base evenwicht.
  - Alka® Tabs Original bevat naast zink ook natrium- en kaliumbicarbonaat ter aanvulling van de bicarbonaat buffer
  - Alka® Tabs Calcium bevat naast zink ook calciumcarbonaat ter aanvulling van de calciumdepots
  - Alka® Tabs Magnesium bevat naast zink ook magnesiumcarbonaat ter aanvulling van de magnesiumdepots

 • Welke van de drie soorten tabletten is het beste? Alka® Tabs Calcium, Alka® Tabs Magnesium of Alka® Tabs Original?

  Alle 3 soorten bevatten zink en dragen bij ter ondersteuning van een gezond zuur-base evenwicht. De samenstellingen wijken onderling verder af omdat sommige mensen de wens hebben om extra Natrium-en Kaliumbicarbonaat in te nemen, terwijl anderen liever Calcium of Magnesium aan willen vullen.

 • Wat maakt Alka® Tabs Calcium beter dan andere calcium supplementen?

  Alka® Tabs Calcium helpt niet alleen calcium aan te vullen, maar draagt ook bij ter ondersteuning van een gezond zuur-base evenwicht.*
  *zink

 • Kan ik Alka® Tabs Calcium zo gebruiken, of moet ik dit eerst met mijn huisarts bespreken?

  Alka® Tabs Calcium is een voedingssupplement en kunt u in principe zonder advies van uw arts gebruiken. Indien u echter twijfels heeft over het gebruik van Alka® producten in uw specifieke situatie (bijv. vanwege het gebruik van medicatie) is het raadzaam om eerst uw arts te consulteren.

 • Mogen kinderen Alka® Tabs Calcium gebruiken?

  Kinderen vanaf 12 jaar mogen 1 capsule Alka® Tabs Calcium per dag.

 • Kan je Alka® Tabs Calcium blijvend gebruiken of moet je af en toe een pauze inlassen?

  U kunt Alka® Tabs Calcium langdurig blijven gebruiken om calcium aan te vullen en tegelijkertijd bij te dragen ter ondersteuning van een gezond zuur-base evenwicht.*
  *zink

 • Wat is een goede combinatie van Alka® Tabs Calcium en Alka® Druppels?

  Per dag 2 of 3 glazen water met Alka® Druppels met zink met daarnaast 1 of 2 capsules Alka® Tabs Calcium met zink is een prima combinatie die bijdraagt ter ondersteuning van een gezond zuur-base evenwicht.

Alka® Tabs Magnesium (6)

 • Wat is het verschil tussen Alka® Tabs Magnesium, Alka® Tabs Calcium en Alka® Tabs Original?

  Alle 3 soorten Alka® Tabs bevatten zink en dragen bij ter ondersteuning van een gezond zuur-base evenwicht.
  - Alka® Tabs Original bevat naast zink ook natrium- en kaliumbicarbonaat ter aanvulling van de bicarbonaat buffer
  - Alka® Tabs Calcium bevat naast zink ook calciumcarbonaat ter aanvulling van de calciumdepots
  - Alka® Tabs Magnesium bevat naast zink ook magnesiumcarbonaat ter aanvulling van de magnesiumdepots

 • Ik gebruik al magnesium. Kan ik Alka® Tabs Magnesium daarbij gebruiken?

  Door het gebruik van Alka® Tabs Magnesium is het gebruik van een ander magnesium product overbodig. Met Alka Tabs Magnesium draagt u bij ter ondersteuning van een gezond zuur-base evenwicht* en neemt tegelijkertijd u extra magnesium in.
  *zink

 • Welke van de drie soorten tabletten is het beste? Alka® Tabs Calcium, Alka® Tabs Magnesium of Alka® Tabs Original?

  Alle 3 soorten bevatten zink en dragen bij ter ondersteuning van een gezond zuur-base evenwicht. De samenstellingen wijken onderling verder af omdat sommige mensen de wens hebben om extra Natrium-en Kaliumbicarbonaat in te nemen, terwijl anderen liever Calcium of Magnesium aan willen vullen.

 • Mogen kinderen Alka® Tabs Magnesium gebruiken?

  Kinderen vanaf 12 jaar mogen 1 capsule Alka® Tabs Magnesium per dag.

 • Kan je Alka® Tabs Magnesium blijvend gebruiken of moet je af en toe een pauze inlassen?

  U kunt Alka® Tabs Magnesium langdurig blijven gebruiken om magnesium aan te vullen en tegelijkertijd bij te dragen ter ondersteuning van een gezond zuur-base evenwicht.*
  *zink

 • Wat is een goede combinatie van Alka® Tabs Magnesium en Alka® Druppels?

  Per dag 2 of 3 glazen water met Alka® Druppels met zink met daarnaast 1 of 2 capsules Alka® Tabs Magnesium met zink is een prima combinatie die bijdraagt ter ondersteuning van een gezond zuur-base evenwicht.

Alka® Spermidine (9)

 • Wat doet spermidine?

  Spermidine stimuleert een belangrijk proces in je lichaam, namelijk autofagie. Dat is het lichaamseigen vermogen om cellen op te ruimen en te ontdoen van afvalstoffen.

 • In welke voeding zit het meeste spermidine?

  De top 5 voedingsmiddelen waar per 100 gram de meeste spermidine in voorkomt zijn:  
   
  1. Tarwekiemen - 24,3 mg 
  2. Gedroogde sojabonen - 20,7 mg 
  3. Cheddar (minstens 1 jaar gerijpt) - 19,9 mg 
  4. Paddenstoelen - 8,8 mg 
  5. Erwten - 6,5 mg

 • Welk spermidine supplement kan ik het beste kiezen?

  Kies voor een supplement met speciaal, natuurlijk en biologisch geteelde boekweit. Deze is glutenvrije en is de hoogst gedoseerde natuurlijke vorm van spermidine (5 gram per gram). Op de tweede plek staat tarwekiemextract (1,2 gram per gram), die is niet glutenvrij. Vermijd synthetische spermidine

 • Hoe herken ik de in Europa verboden, synthetische vorm van spermidine op het etiket?

  Vaak zijn de spermidine supplementen met een gehalte van boven de 6 mg synthetisch. Staat er trihydrochloride, dan heb je ook te maken met de synthetische vorm. 

 • Hoe gebruik ik spermidine supplementen?

  Dat is per supplement verschillend. Kijk op de verpakking voor de gebruiksaanwijzing.

 • Hoe is spermidine ontdekt?

  Het stofje spermidine werd voor het eerst ontdekt in sperma en op die manier is de naam spermidine geboren.

 • Ik heb last van glutenallergie kan ik spermidine supplementen nemen?

  Dat kan zeker, kies dan voor supplementen op basis van speciaal gekweekte, biologische boekweitkiemen. In de tarwekiemextract zit altijd gluten.

 • Zit er een risico aan het gebruik van spermidine supplementen?

  Studies tonen aan dat spermidine-suppletie met een plantenextract veilig is, zoals boekweit- en tarwekiemen. De veilige bovengrens voor spermidine supplementen is vastgesteld op 6 mg per dag. Ben je zwanger, slik je medicijnen of heb je medische klachten, overleg dan eerst met je arts voordat je met spermidine suppletie begint. 

 • Waarom zou ik een spermidine supplement nemen als ik het ook uit voeding kan halen?

  Het is lastig om elke dag spermidine uit voeding te halen, omdat je niet elke dag voeding eet met een hoge dosis spermidine. Ook zit er door de bodemverarming (in de niet-biologische landbouw) veel minder voedingstoffen in ons eten en dus ook minder spermidine.  

   

Alka® Thee (7)

 • Welke kruiden zitten er in Alka® Thee?

  agrimonie, anijs, ashwagandha wortel, bonenkruid, braamblad, brandnetelblad, citroenstukjes, citroenschil, dille vruchten, dragon, driekleurig viooltje, duizendblad, eucalyptusblad, fenegriekzaad, frambozenblad, gemberwortel, goudsbloem, groene thee, heemstwortel, heermoes, ijzerkruid, kamillebloemen, kaneelbast, karwijvruchten, knoflook, koriandervruchten, kruidnagel, krulpeterselie, kurkuma wortel, kweekgraswortel, lavasblad, lavendelbloemen, lindebloesem, longkruid, mannetjesereprijs, matéblad, melisseblad, moerasspirea, oregano, paardenbloemwortel, pepermuntblad, roos bloemen, rozemarijnblad, salieblad, smalle weegbree, solidago, tijm, venkelvruchten, vlierbloesem, vrouwenmantel, zilverschoon, zwarte peper.

 • Waarvan zijn de Alka theezakjes gemaakt?

  De theezakjes zijn gemaakt van ongechloord filterpapier

 • Mag je Alka® Thee combineren met de andere Alka® producten?

  Alka® Thee kan naast alle producten worden gebruikt.

 • Mogen kinderen ook Alka® Thee?

  Kinderen vanaf 12 jaar mogen 2 kopjes Alka® Thee per dag drinken

 • Mag ik Alka® Thee dagelijks gebruiken?

  Jazeker, Alka® Thee kan dagelijks worden gedronken.

 • Kan ik Alka® Thee ook in een thermoskan doen?

  U kunt 2 Alka® theezakjes in een thermoskan doen en daar 1 liter kokend water aan toevoegen. Hier kunt u de hele dag van drinken. Met een verpakking van 100 zakjes kan op deze manier 50 liter thee worden gemaakt. Hoe langer de theezakjes erin zitten, des te sterker wordt de kruidenextractie.

 • Hoe vaak kan ik een theezakje opnieuw gebruiken?

  Zo vaak u wilt, alleen zal de kruidenextractie steeds slapper worden. De opgedroogde kruiden kunt u daarna ook nog gebruiken bij het bereiden van een maaltijd.

Alka® Fruitthee (11)

 • Is de werking hetzelfde als Alka Thee, de 52 kruidenthee?

  De 52 kruidenmix is nog krachtiger door 52 verschillende kruiden. Alka Fruit Thee varianten hebben een mildere ondersteuning van het zuur-base evenwicht. 

 • Kan Alka Fruit Thee in plaats van de Alka Thee worden gedronken? 

  Alka Fruit Thee biedt een is wat mildere ondersteuning van het zuur-base evenwicht. Beiden theesoorten kunnen goed samen worden gedronken en worden afgewisseld. 

 • Welke aroma’s zitten erin? 

  Alka Fruit Thee bevat een natuurlijke, biologische fruitaroma.  

 • Hoe veel kopjes Alka Fruit Thee mag ik per dag drinken? 

  Je kunt enkele koppen (2-4) per dag drinken.  

 • Kan ik deze thee ook als ijsthee/koud drinken?  

  Dat kan. Voor het beste resultaat de thee laten trekken in gekookt water. Daarna laten afkoelen en eventueel ijsklontjes aan toevoegen. 

 • Van welk materiaal zijn het zakje, het touwtje en het labeltje gemaakt?  

  De filterzakjes, touwtjes en labeltjes van Alka Fruit Thee zijn gemaakt van 100% biologisch afbreekbare plantaardige vezels. 

 • Zitten er allergenen in?  

  Alka Fruit Thee is allergenenvrij. 

 • Bevat Alka Fruit Thee kleurstoffen?

  Nee, Alka Fruit Thee bevat geen kleurstoffen

 • Mag ik deze thee dagelijks drinken?  

  Alka Fruit Thee kan dagelijks worden gedronken. 

 • Mag ik Alka Fruit Thee combineren met de andere producten?  

  Jazeker, Alka Fruit Thee kan zeker worden gecombineerd met onze andere producten. 

 • Hoe vaak mag ik een theezakje opnieuw gebruiken?  

  Het zakje is voor eenmalig gebruik. 

Alka® Greens (10)

 • Is Alka® Greens vegan?

  Alka® Greens is vegan.

 • Is Alka® Greens gluten- en lactose vrij?

  Alka® Greens is volledig gluten- en lactose vrij.

 • Er zit tarwegras in Alka® Greens. Tarwegras bevat toch gluten?

  Nee, Alka® Greens bevat tarwegras uit de kiemfase. In de kiemfase worden nog geen gluten gevormd.

 • Kan je Alka® Greens combineren met Alka® Mineralen?

  Dat kan worden gecombineerd. Na 1 a 2 maanden kunt u een half zakje greens (5g) en 2 mineralen aanhouden in plaats van een heel zakje greens (10g) en 4 mineralen capsules.

 • Mag je nog andere supplementen gebruiken naast Alka® Greens?

  U mag zeker nog andere supplementen gebruiken naast Alka® greens.

 • Ik gebruik altijd een multivitamine. Wordt dit niet teveel?

  Wat u kunt doen is de ene dag uw multivitamine innemen en de andere dag de Alka® Greens.

 • Mag Alka® Greens ook in een smoothie worden gedaan?

  Alka® Greens kan ook worden toegevoegd aan een smoothie.

 • Kan Alka® Greens ook in iets anders worden gedaan dan in water?

  Alka® Greens kan ook worden toegevoegd aan plantaardige melk zoals havermelk, amandelmelk of kokosmelk.

 • Is Alka® Greens een vervanger van een maaltijd?

  Alka® Greens is nooit een vervanger van een maaltijd. Het is een aanvulling op uw voeding.

 • Wat is het verschil tussen Alka® Greens en Alka® Mineralen?

  De samenstelling, Alka® Greens bevat naast basische mineralen ook een uitgebreid enzymcomplex, groenten- en fruitextracten, vezels en kruidenextracten.

Alka® Mineralen (8)

 • Alka® Mineralen bevat tarwegras. Tarwegras bevat toch gluten?

  Nee, Alka® Mineralen bevat tarwegras in de kiemfase, welke glutenvrij is

 • Mag je Alka® Mineralen combineren met Alka® Greens?

  Jazeker, na 1 of 2 maanden kunt u dagelijks bijvoorbeeld een half zakje greens (5g) en 2 mineralencapsules aanhouden in plaats van een heel zakje greens (10g) en 4 mineralencapsules.

 • Mag je nog andere supplementen gebruiken naast Alka® Mineralen?

  Ja, u kunt zeker nog andere supplementen gebruiken naast Alka® Mineralen.

 • Ik gebruik altijd een multivitamine. Wordt dit niet teveel?

  Alka® Mineralen kan goed naast een multivitamine worden ingenomen. De hoeveelheid mineralen per dagdosis bedraagt 50% van de ADH.

 • Mogen kinderen ook Alka® Mineralen?

  Kinderen vanaf 12 jaar mogen 2 capsules Alka® Mineralen per dag.

 • Wat is het verschil tussen Alka® Mineralen en Alka® Greens?

  De samenstelling, Alka® Greens bevat naast basische mineralen ook een uitgebreid darmcomplex, groenten- en fruitextracten, vezels en kruidenextracten.

 • Er zit calcium in de Alka® Mineralen. Kunnen ze dan worden gecombineerd met de Tabs Calcium? Krijg ik dan niet teveel calcium binnen?

  Alka® Mineralen kan naast Alka® Tabs Calcium worden ingenomen. U krijgt niet teveel calcium binnen.

 • Er zit magnesium in Alka® Mineralen. Kan dit worden gecombineerd met de Tabs Magnesium? Krijg ik dan niet teveel magnesium binnen?

  Alka® Mineralen kan naast Alka® Tabs Magnesium worden ingenomen. U krijgt niet teveel Magnesium binnen.

Alka® Bad (10)

 • Ik heb geen bad. Hoe kan ik Alka® Bad gebruiken zonder bad?

  Alka® Bad kan ook worden gebruikt als handbad of als voetbad.

 • Hoe werkt Alka® Bad?

  Alka® Bad is basisch badzout dat het lichaam helpt met het afvoeren van losgeweekte zure afvalstoffen. Door toevoeging van Alka® Bad aan uw badwater krijgt het water een basische waarde van circa pH-waarde 8,5. Zure afvalstoffen in uw lichaam worden via de huid door een osmotische druk van binnen naar buiten afgevoerd. De zure afzettingen op de huid worden geneutraliseerd door het basische badwater.

 • Mogen baby's ook in het Alka® Bad?

  Jazeker, baby's mogen ook in Alka® Bad. Dit is erg goed en heilzaam voor hun zachte huid.

 • Hoe lang moet ik in een Alka® Bad voor het beste resultaat?

  Wij adviseren een badduur van 30 - 60 minuten voor een optimaal resultaat.

 • Hoe lang moet ik een hand- of voetbad nemen voor het beste resultaat?

  Wij adviseren een badduur van 20 -30 minuten voor een optimaal resultaat.

 • Hoe vaak mag ik een Alka® Bad nemen?

  1 tot 3 keer per week.

 • Hoeveel keer per week mag ik een voetbad nemen?

  2 keer per week. Bij klachten kunt u vaker een voetbad nemen. Neem voor persoonlijk advies contact op met onze coaches.

 • Hoeveel keer per week mag ik een handbad nemen?

  2 keer per week. Bij klachten kunt u vaker een handbad nemen. Neem voor persoonlijk advies contact op met onze coaches.

 • Mag je ook Alka® Bad gebruiken bij huidproblemen?

  Alka® Bad is in te goed te gebruiken bij huidproblemen. Het badzout is zodanig samengesteld dat het zowel de problematische als de gezonde huid ondersteunt.

 • Mag Alka® Bad worden gecombineerd met Alka® Scrub en Alka® Crème?

  Alka® Bad kan los worden gebruikt maar ook worden gecombineerd met Alka® Scrub en Alka® Crème voor een gezonde en stralende huid.

Alka® Crème (8)

 • Mag Alka® Crème ook op het gezicht worden gebruikt?

  Jazeker, Alka® Crème is uitermate geschikt voor op het gezicht.

 • Wat zijn de voordelen van een basische crème?

  Enkele voordelen; de huid herstelt snel na beschadiging door o.a. een zonnebad, insectenbeek, schaafwond of bij een recent litteken. Nieuwe huidcellen groeien het snelst bij een basische waarde tussen de pH 7,6 en pH 8,2.

 • Wat maakt Alka® Crème zo uniek?

  Alka Crème is een veelzijdige crème en heeft een unieke basische pH-waarde waardoor het gezonde zuur-base evenwicht van de huid kan worden hersteld.

 • Wat zijn de ingrediënten van de crème?

  Alka®  Crème bestaat uit zorgvuldig samengestelde ingrediënten als kokosolie, jojoba-olie, amandelolie, sheaboter, plantaardige squalaan, vitamine E, co-enzyme Q10.

 • Mag Alka® Crème ook op de babyhuid worden gesmeerd?

  Absoluut, Alka® Crème is erg goed voor alle type babyhuidjes. Bij rode of geirriteerde huid is Alka Crème uitmate geschikt.

 • Mag Alka® Crème worden gecombineerd met Alka® Scrub en Alka® Bad?

  Alka® Crème kan los worden gebruikt maar ook worden gecombineerd met Alka® Scrub en Alka® Bad voor een gezonde en stralende huid.

 • Hoeveel keer per dag mag ik Alka® Crème smeren?

  Twee keer per dag. Bij klachten kunt u de huid meerdere keren per dag insmeren met Alka® Crème.

 • Mag je Alka® Crème gebruiken bij huidproblemen?

  Alka® Crème kan worden ingezet bij huidproblemen. De crème heeft een herstellend vermogen.

Alka® Deo (10)

 • Voor wie is Alka Deo geschikt?

  Alka® Deo is geschikt voor ieder lichaam en elke oksel. Alka® Deo heeft een zachte unisex geur en kan door zowel jongeren als volwassenen worden gebruikt. Alka® Deo is veganistisch en natuurlijk en daarom ook helemaal geschikt voor veganisten en dierenliefhebbers.

 • Kan ik Alka Deo gebruiken als ik een probleemhuid heb?

  Alka® Deo kan ook worden gebruikt als je huidproblemen hebt. De basische pH-waarde maakt het bijzonder huidvriendelijk.

 • Waar ruikt Alka® Deo naar?

  Wij hebben ervoor gekozen Alka® Deo te voorzien van een lichte, frisse en zachte unisex geur. Tinten van kokosnoot, amandel en meibloem.

 • Mijn Alka® Deo is hard en moeilijker aan te brengen, wat nu?

  Als de temperatuur laag is dan kan de stick iets harder zijn en wat lastiger uitsmeren. Houd Alka® Deo dan gedurende 10 seconden tegen de oksel. Door de temperatuur van je lichaam wordt de deostick weer wat zachter. Hierdoor kan je Alka® Deo makkelijk uitsmeren.

 • Zijn natuurlijke deodorants echt beter?

  Als je het ons en onze klanten vraagt, ja! Alka® Deo is een natuurlijke anti-odorant die je oksels fris houdt door alleen de kracht van de natuur te gebruiken.

  Met Alka® Deo willen we je een beter en basisch alternatief voor gewone deodorant bieden: volledig basisch, vegan en natuurlijk. Alka® Deo neutraliseert de onaangename geurtjes op een natuurlijke en doeltreffende wijze.

 • Waarom gebruiken de meeste fabrikanten aluminium?

  Aluminiumverbindingen zorgen ervoor dat de cellen in onze zweetkanalen opzwellen en verhinderen dat er zweet vrijkomt. Alka® Deo is geen antitranspiratiemiddel en bevat geen aluminium.

 • Ik ben zwanger. Is het veilig om Alka ® Deo te gebruiken?

  Gefeliciteerd! Alka ® Deo is natuurlijk en bevat geen ingrediënten die jou, jouw lichaam of jouw baby kunnen schaden. Verder bevat Alka® Deo GEEN nanodeeltjes en blokkeert het NIET de poriën of klieren.

  Op onze website kan je de volledige lijst van de ingrediënten terugvinden.

 • Moet ik een detox-fase verwachten als ik overschakel op Alka® Deo?

  Wij raden je aan Alka® Deo tenminste 2 weken uit te proberen. Als je voorheen een antitranspiratiemiddel hebt gebruikt, zijn de poriën onder je oksels verstopt door de aluminiumzouten. Deze moet je lichaam eerst afvoeren voordat het weer normaal kan functioneren. Dit proces kan dan tijdelijk gepaard gaan met detox-verschijnselen als rode bultjes e.d.  

 • Is Alka® Deo geschikt voor een gevoelige huid?

  Ja. Onze formule is ontworpen voor alle huidtypes en de basische pH maakt het bijzonder huidvriendelijk. Een basische omgeving is als een oase voor je huid waarin deze zich kan vernieuwen zonder uit te drogen.

 • Zijn alle deodorants veganistisch en diervriendelijk?

  Nee, niet alle deodorants en antitranspiratiemiddelen zijn veganistisch en/of diervriendelijk.

  Jouw deodorant is NIET veganistisch als het de volgende ingrediënten bevat:

  • Lanoline
  • Glycerine
  • Oliezuur (ook bekend als oleylstearaat, oleyl, oleaat of talg)
  • Stearinezuur
  • Elastine

  Alka® Deo is veganistisch en diervriendelijk, uitsluitend getest op menselijke oksels.

Alka® Scrub (7)

 • Hoe vaak mag ik mijn huid scrubben?

  1 a 2 keer per week

 • Wat maakt Alka® Scrub zo bijzonder?

  Alka® Scrub is een unieke basische zout/olie scrubformule welke de gezonde zuurgraad van de huid ondersteunt.

 • Welke oliën zitten er in Alka® Scrub?

  Saffloerolie, amandelolie, arganolie, jojoba-olie en zonnebloemolie

 • Hoe kan ik Alka® Scrub het beste gebruiken?

  Spoel uw huid af met water. Doe een hoeveelheid van het scrubzout in uw handpalm en masseer deze in cirkelbewegingen op de gewenste natte huidgedeeltes van het lichaam. 

 • Kan je Alka® Scrub ook in bad gebruiken in plaats van het Alka® Bad?

  Het meest effectief is het bad vullen met het Alka® Bad, vanwege de noodzakelijke pH waarde en de afvoerende werking. Scrubben met Alka® Scrub kan dan net voordat u uit bad gaat.

 • Mag Alka® Scrub worden gecombineerd met Alka® Bad en Alka® Crème?

  Alka® Scrub kan los worden gebruikt maar ook worden gecombineerd met Alka® Bad en Alka® Crème voor een gezonde en stralende huid.

 • Kan Alka® scrub bij huidproblemen worden gebruikt?

  Bij de meeste huidproblemen kunt u Alka® scrub probleemloos gebruiken. Neem voor persoonlijk advies contact op met onze coaches.

Alka® pH-Test strips (5)

 • De pH-waarde van mijn urine is lager na een aantal weken ontzuren. Hoe kan dit?

  De pH-waarde van urine is lager omdat er veel zuren via urine wordt uitgescheiden. Urine zal alleen in een ideale situatie een pH-waarde van 7 of hoger hebben. Dit komt echter vrijwel nooit voor.

 • De kleuren van het stripje komen niet overeen met het kleurenkaartje. Wat betekent dit?

  De drie kleuren op het teststripje meten de OH¯ ionen of te wel de pH waarde van de urine. De pH test strips meten op een 0,5 nauwkeurig. De kleuren die het meeste overeenkomen is de pH waarde. Soms kan het zo zijn dat 2 kleuren bijvoorbeeld pH 6 aangeeft terwijl 1 kleur meer richting pH 5,5 wijst. Dan is de pH waarde 5,8.

 • Hoe vaak moet ik mijn pH waarde meten?

  Dat is naar wens. Sommige mensen meten wekelijks terwijl anderen nooit hun pH waarde meten.

 • Hoe komt het dat mijn pH waarde zo schommelt?

  Het meten met een pH strip is een momentopname. Factoren (zoals stress en voeding) kunnen de pH waarde beïnvloeden.

 • Mijn pH waarde van de urine is goed. Kan ik dan toch verzuurd zijn?

  U kunt inderdaad verzuurd zijn ondanks dat u een goede pH waarde heeft. Wanneer afvalstoffen zich in het lichaam in vaste vorm hebben afgezet dan meet u deze niet meer in uw urine.

pHPets® Druppels (24)

 • Mag mijn huisdier ook basisch water drinken?

  Voor uw huisdier zijn speciale dierendruppels ontwikkeld, de pH Pets. Uw huisdier mag ook basisch water drinken. Dit heeft hetzelfde ontzurende effect als bij mensen.

 • Wat is het verschil met de Alka® druppels voor mensen?

  De samenstelling is anders. In de Alka® Druppels zitten 2 zuurteregelaars en in de pH Pets zit 1 zuurteregelaar.

 • Voor welke dieren is pHpets® druppels geschikt?

  pHpets® druppels is speciaal gemaakt voor honden, katten, konijnen en knaagdieren. 

 • Kan ik pHpets® druppels ook puur / onverdund aan mijn huisdier geven?

  Nee, de druppels nooit onverdund aan uw dier geven! pHpets® druppels zijn zeer sterk basisch (pH 14), zodat bij toevoeging aan het drinkwater van uw huisdier het water de gewenste pH-waarde krijgt. Dit betekent dat de druppels veel te sterk zijn om onverdund in te nemen! Onverdund toedienen kan o.a. leiden tot een sterk brandend gevoel bij uw dier!

 • Kunnen pHpets® druppels ook over het voer gedaan worden?

  Nee, het ontzurende effect ontstaat alleen door het drinken van basisch water. De druppels moeten dus in het drinkwater worden gedaan.

 • Zijn de pHpets® druppels wel veilig voor mijn dier?

  Met de druppels maakt u basisch drinkwater voor uw dier. Zowel in studies als in de praktijk is bewezen dat het drinken van basisch water veilig is voor uw dier en veel positieve effecten heeft voor de gezondheid van het dier. Door wetenschappelijk onderzoek is zelfs aangetoond dat de levensverwachting van dieren langer wordt door het drinken van basisch water!

 • Wat te doen als u teveel druppels in het water heeft gedaan?

  Als er teveel druppels aan het water worden toegevoegd wordt het water basischer dan de gewenste pH-waarde van 10. Uiteindelijk gaat daardoor de smaak van het water veranderen en is de kans groot dat uw dier het dan niet meer wil drinken. Bij drinkwaterbakjes vanaf 250 ml zijn 1 à 2 druppels teveel geen probleem. Bij kleinere drinkwaterbakjes, of bij meer teveel gegeven druppels kunt u beter het water verversen en opnieuw druppels toevoegen

 • Moet ik bronwater of leidingwater gebruiken voor pHpets® druppels?

  Bronwater is vaak zuurder dan leidingwater. U zou dan meer pHpets® druppels aan het water toe moeten voegen om de pH-waarde te verhogen tot de gewenste waarde (9 - 10). Wij raden daarom aan om leidingwater te gebruiken.

 • Kan ik basisch water ook preventief aan mijn huisdier geven?

  Uw huisdier heeft er veel baat bij basisch water al preventief te drinken. Vroeg of laat gaat namelijk elk dier verzuren met alle gevolgen vandien. Voorkomen is daarom beter dan wachten tot een dier verzuurd is.

 • Proeft en/of ruikt mijn dier de pHpets® druppels?

  pHpets® druppels zijn geur-, kleur- en smaakloos. Uw huisdier merkt dus niet dat er druppels in het drinkwater zitten.

 • Hoe vaak moet ik het drinkwater met de pHpets® druppels erin verversen?

  Als het water met de druppels erin te lang staat, wordt het water langzaam minder basisch door contact met zuurstof in de lucht. Voor een optimale werking is het dus belangrijk het water tijdig te verversen. Ons advies is het drinkwater 2x daags te verversen en opnieuw druppels toe te voegen.

 • Hoe lang mag pHpets® druppels gebruikt worden?

  pHpets® kan onbeperkt gebruikt blijven worden. Elke dag opnieuw ontstaan er nieuwe afvalzuren in het lichaam. Dagelijks blijven ontzuren biedt een optimaal tegenwicht voor uw dier.

 • Kan pHpets® druppels gebruikt worden als het dier zwanger is of zoogt?

  Voor zover bekend kan dit product zonder bezwaar gebruikt worden tijdens zwangerschap en lactatie. Overleg dit wel altijd met de behandelend dierenarts.

 • Wat zijn ontzuringsverschijnselen? Kan mijn dier daar last van hebben?

  Soms kunnen dieren in het begin last hebben van ontzuringsverschijnselen zoals bijv. moeheid, toename van de oorspronkelijke klachten of verandering van de ontlasting. Ontzuringsverschijnselen ontstaan doordat de afbraak van afvalzuren groter is dan dat het lichaam op eigen wijze kan verwerken. Hoewel deze klachten eventueel onaangenaam zijn voor het dier, is het dus wel een goed teken. Hoelang de ontzuringsverschijnselen aanhouden hangt af van de hoeveelheid afvalzuren in het lichaam. Doorgaans verdwijnen ze alweer na een week.

 • Hoe lang duurt het voor ik effect zie bij mijn huisdier?

  Afhankelijk van het dier en de reden waarvoor pHpets® druppels worden genomen, verschilt de tijd waarna er effect merkbaar is. Doorgaans is dit tussen 2 weken en 2 maanden.

 • Wat moet ik doen als de pHpets® druppels direct op de huid, snuit of ogen zijn gekomen?

  Als het dier in contact komt met onverdunde druppels kan dit een sterk brandend gevoel geven bij het dier. Bij contact met de huid of snuit is het voldoende goed te spoelen met water. Bij contact met de ogen goed spoelen met water en voor de zekerheid laten nakijken door een dierenarts.

 • Zijn er bijwerkingen bij het gebruik van pHpets® druppels?

  Zie ook de vraag over ontzuringsverschijnselen. Sommige dieren kunnen in het begin last krijgen van lichte ontgiftingsverschijnselen (bijvoorbeeld moeheid, verandering in ontlasting). Deze ontgiftingsverschijnselen zijn een teken dat de ontzuring aanslaat. Ze verdwijnen wanneer de meeste afvalzuren zijn geneutraliseerd en af zijn gevoerd.

 • Kan ik ook gewoon natriumbicarbonaat / zuiveringszout oplossen in water en aan mijn huisdier geven?

  Dit valt absoluut niet aan te raden! De opgeloste natriumbicarbonaat reageert dan namelijk met het maagzuur en wordt omgezet in keukenzout (NaCl), koolstofdioxide (CO2) en water (H2O). Hierdoor ontstaan o.a. een opgeblazen gevoel, gasvorming, diarree en door de zoutvorming kan de bloeddruk van uw huisdier stijgen.

 • Mag pHpets® druppels met andere voedingssupplementen en/of geneesmiddelen worden gegeven?

  Er zijn geen interacties bekend met andere voedingssupplementen en / of geneesmiddelen. Raadpleeg wel altijd de behandelend dierenarts als u pHpets® druppels in combinatie met medicatie wilt geven aan uw huisdier.

 • Bevat pHpets® druppels allergenen?

  pHpets® druppels is vrij van allergenen.

 • Heeft mijn dier pHpets® druppels nodig?

  Vroeg of laat gaat elk dier verzuren met alle gevolgen vandien. Voorkomen is daarom beter dan wachten tot een dier verzuurd is. pHpets® is dan ook voor elk dier aan te bevelen. Als een dier al verzuurd is, is ontzuren met pHpets® de manier om dit weer op te lossen.

 • Waar is de dosering van pHpets® druppels op gebaseerd? Ieder dier is toch anders?

  Voor een optimale ontzuring is het belangrijk dat het drinkwater van het dier de juiste zuurgraad (9,5 – 10) krijgt. Deze zuurgraad is voor alle dieren hetzelfde. De hoeveelheid druppels die nodig zijn hangt daarom alleen af van de hoeveelheid drinkwater waar de druppels in gedaan worden.

 • Wat te doen indien vergeten is een dosering aan het dier te geven?

  pHpets® druppels kunnen ook naderhand nog aan het water worden toegevoegd. Geef echter nooit een dubbele dosering in één keer, daardoor zou het water te basisch kunnen worden. Als het water te basisch wordt kan de smaak veranderen waardoor het dier het niet meer wil drinken.

 • Hoe lang doe ik met 1 flesje pHpets® Druppels?

  De dosering, en daardoor de gebruiksduur van een flesje, is afhankelijk van de hoeveelheid drinkwater die uw dier dagelijks krijgt. Bij 2x daags 250ml gaat een flesje pHpets® druppels bijvoorbeeld maar liefst 4 maanden mee!

Alka® Zuur-Base Kuur (6)

 • Hoeveel keer per jaar mag ik de 30 dagen kuur doen?

  Afhankelijk van uw wensen of klachten kunt u deze kuur elk kwartaal of elk half jaar doen.

 • Hoe kan ik doorgaan met ontzuren na de 30 dagen kuur?

  U zou kunnen doorgaan met een of meer producten uit de kuur. U kunt ook nog een keer de kuur inzetten.

 • Welke producten zitten er in de 30 dagen kuur?

  1 x Tabs Origina 90 tabletten, 1 doos thee a 50 filters en de basische mineralen 120 vegan capsules.

 • Mag je de 30 dagen kuur ook vaker achter elkaar inzetten?

  Ja, dat kan. U ontzuurt actief het lichaam, voert afvalstoffen af en vult tekorten aan.

 • Mogen Alka® Druppels ook worden gebruikt tijdens de kuur?

  Alka® Druppels kan ook worden gebruikt tijdens de kuur. Hiermee intensiveert u het ontzuringsproces.

 • Mag de basische huidlijn ook worden ingezet tijdens de kuur?

  Dat kan zeker. U ontzuurt het lichaam dan zowel van binnenuit als van buitenaf. Erg heilzaam.

Alka® Voet & Nagel (3)

 • Moet ik de kuur elke dag volgen?

  Het is niet erg om af en toe een dag over te slaan als dat zo uitkomt. Maar voor het beste resultaat zijn de (bijna) dagelijkse voetbaden wel aan te raden.

 • De kuur is voorbij, het gaat goed, maar de klachten zijn nog niet helemaal over. Wat moet ik doen?

  Na 21 dagen kuren kunt u de Alka producten eventueel los kopen en dan doorgaan tot aan het gewenste resultaat.

 • Ik ben de Alka Voet & Nagel kuur begonnen en voel me moe. Is dat normaal?

  Ja dat kan gebeuren. Moeheid is een ontzuringsverschijnselen, een teken dat afvalzuren loskomen. Dit gaat na enkele dagen over.