Pittenmix crackers

Deze crackers zijn rijk aan gezonde vetten, vezels en eiwitten door de combinatie van pompoenpitten, zonnebloempitten en lijnzaad.

Ingrediënten

Voor 10-12 crackers, afhankelijk van hoe dun je de massa uitrolt en hoe groot je de crackers snijdt.

  • 70 gram pompoenpitten
  • 70 gram zonnebloempitten
  • 70 gram lijnzaad
  • 20 gram amandelmeel
  • 10 el water
  • Snufje Himalayazout

Bereidingswijze

Tip: Combineer deze crackers met de Avocado spread.

  1. 1 Verwarm de oven voor op 175 graden. Maal de helft van de pitten en zaden fijn. Meng het amandelmeel met de gemalen pitten en zaden en de overgebleven hele pitten en zaden, en een snufje Himalayazout.
  2. 2 Doe er dan 6 eetlepels water bij. Laat dit even staan, zodat het vocht wordt opgenomen.
  3. 3 Voeg vervolgens eetlepel voor eetlepel water toe en roer het door, totdat er een dikke smeerbare massa ontstaat.
  4. 4 Leg de massa tussen twee vellen bakpapier en wrijf met platte handen vanuit het midden uit naar de randen. Rol het daarna met een deegroller tot een mooie dunne egale plak. Haal het bovenste vel er voorzichtig af.
  5. 5 Maak de randen recht en repareer eventuele gaten. Snijd de vorm van de crackers voor.
  6. 6 Bak de crackers in het midden van de oven 15 minuten, draai ze om en bak nog eens 10-15 minuten of tot ze goed droog zijn. Laat ze afkoelen op een rooster en bewaar ze luchtdicht en in het donker.