Avocado spread

Deze spread zit boordevol gezonde vetten uit avocado’s. Het limoensap en de tomaat levert een goede dosis antioxidanten in de vorm van vitamine C.

Ingrediënten

Voor 2 tot 4 personen.

  • 2 avocado’s
  • 1 kleine ui
  • 1 tomaat
  • 1 teentje knoflook
  • Sap van 1 limoen
  • 1 el kokosolie
  • Verse koriander (optioneel)
  • Himalayazout (naar smaak)
  • Peper (naar smaak)
  • Cayennepeper (optioneel)

Bereidingswijze

Tip: Lekker met de Pittenmix crackers

  1. 1 Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een kom. Snijd de ui en de tomaat in kleine blokjes en hak de knoflook en de verse koriander (optioneel) fijn.
  2. 2 Verhit kokosolie in een kleine pan op middelhoog vuur. Voeg de fijn gehakte ui en knoflook toe en bak deze tot de uien glazig zijn. Haal de pan van het vuur en laat de ui en knoflook een beetje afkoelen.
  3. 3 Voeg het limoensap toe aan de avocado en prak het geheel met een vork tot een gladde massa.
  4. 4 Voeg de gebakken ui en knoflook, tomaat en eventueel de koriander toe aan de geprakte avocado en prak alles goed door elkaar.
  5. 5 Breng de spread op smaak met Himalayazout en peper. En, als je van een beetje pit houdt: kun je een snufje cayennepeper toevoegen.