Indiase quinoa-porridge

Hou jij van porridge, maar probeer je minder zure voeding te eten? Dan is dit de oplossing! Het is minder zuur dan havermout en bevat meer vitamines, mineralen, vezels en eiwitten.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 150 gram quinoa
  • 75 ml kokosmelk
  • 1 rijpe banaan, geprakt
  • 1 snufje kaneelpoeder
  • ½ tl vanille-extract
  • 1 snufje Himalayazout
  • 1 snufje kardemompoeder
  • 1 el agavesiroop
  • ½ tl verse geschaafde gember

Toppings

Garneer naar eigen smaak met bijvoorbeeld bosbessen, plakjes banaan of gedroogde kokosvlokken.

Bereidingswijze

  1. 1 Bereid de quinoa zoals op de verpakking staat en giet het af.
  2. 2 Voeg daarna de geprakte banaan, agavesiroop (optioneel), gember (optioneel), kardemom (optioneel), vanille-extract, Himalayazout, kaneel en de kokosmelk toe aan de gekookte quinoa.
  3. 3 Roer het goed door en laat het nog een paar minuten sudderen op laag vuur totdat het een iets romigere consistentie krijgt. Wil je dat het wat dikker wordt? Doe er dan wat geprakte banaan bij, totdat je tevreden bent.
  4. 4 Proef de quinoa-porridge en voeg eventueel wat Himalayazout of andere kruiden toe om de smaak te verbeteren. Giet het dan in 2 kommetjes en garneer het met wat jij lekker vindt!