Appel-kaneel ontbijtmuffin

Voor een heerlijke start van je ochtend! Boordevol vezels dankzij de havermout en rijk aan vitamines door de appels en wortels.

Ingrediënten

Voor zo’n 10 stuks à 65 gram per vormpje.

  • 50 gram havermuesli
  • 125 ml water
  • 75 gram wortel
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 40 gram rozijnen
  • 2 appels
  • 1,5 tl kaneel
  • 1,5 el kokosolie
  • Mespuntje Himalayazout
  • 3 tot 4 gram agaragar poeder*

*Je kunt de agaragar ook vervangen door 2 à 3 flinke eetlepels boekweitmeel.

Bereidingswijze

Tip: Is het ‘deeg’ te droog na stap 4? Doe er dan wat extra water bij.

  1. 1 Maal 200 gram havermuesli en 50 gram zonnebloempitten in een keukenmachine en meng het dan met 50 gram ongemalen havermuesli.
  2. 2 Verwarm de oven voor op 100 graden en smelt de kokosolie in een kommetje. Zet de oven dan op 140 graden.
  3. 3 Schil en rasp de wortel, schil en snijd de appel in stukjes en voeg dit samen met de rozijnen en de kaneel toe.
  4. 4 Meng het daarna met de gesmolten olie, een mespuntje Himalayazout, water en de agaragar door elkaar.
  5. 5 Verdeel het mengsel in de muffinvormpjes en druk het goed aan.
  6. 6 Zet het ca. 40 minuten in een voorverwarmde oven. Heb je een grote muffinvorm, dan kan het wat langer duren. Plaats de muffins daarna in de koelkast, laat ze afkoelen en snijd ze dan pas aan.