Voor een heerlijke start van je ochtend! Boordevol vezels dankzij de havermout en rijk aan vitamines door de appels en wortels.
Ingrediënten
Voor zo’n 10 stuks à 65 gram per vormpje.
50 gram havermuesli
125 ml water
75 gram wortel
50 gram zonnebloempitten
40 gram rozijnen
2 appels
1,5 tl kaneel
1,5 el kokosolie
Mespuntje Himalayazout
3 tot 4 gram agaragar poeder*
*Je kunt de agaragar ook vervangen door 2 à 3 flinke eetlepels boekweitmeel.
Bereidingswijze
Tip: Is het ‘deeg’ te droog na stap 4? Doe er dan wat extra water bij.
1
Maal 200 gram havermuesli en 50 gram
zonnebloempitten in een keukenmachine
en meng het dan met 50 gram ongemalen
havermuesli.
2
Verwarm de oven voor op 100 graden en smelt
de kokosolie in een kommetje. Zet de oven
dan op 140 graden.
3
Schil en rasp de wortel, schil en snijd de appel
in stukjes en voeg dit samen met de rozijnen
en de kaneel toe.
4
Meng het daarna met de gesmolten olie, een
mespuntje Himalayazout, water en de
agaragar door elkaar.
5
Verdeel het mengsel in de muffinvormpjes en
druk het goed aan.
6
Zet het ca. 40 minuten in een voorverwarmde
oven. Heb je een grote muffinvorm, dan kan
het wat langer duren. Plaats de muffins
daarna in de koelkast, laat ze afkoelen en
snijd ze dan pas aan.