Producten Kies een categorie

Alka Druppels: Basische Druppels

“Ontzuren door enkele pH druppels toe te voegen aan uw drinkwater”

Alka® Druppels is een mineralenconcentraat waarmee u gemakkelijk basisch drinkwater kunt maken.

Het drinken van basisch water stimuleert het natuurlijke ontzuringsproces van uw lichaam. Zo kunt u overtollige zure afvalstoffen weer neutraliseren en afvoeren.

 • Om nieuwe zure afvalstoffen direct te neutraliseren
 • Helpt opgeslagen vaste zuren in het lichaam en de gewrichten op te lossen
 • De meest efficiënte manier om basisch water te maken
 • Voordelig in gebruik: 1 flesje is voldoende voor ruim 3 maanden
 • Koop 2 voor € 28,75 en bespaar 4%
 • Koop 3 voor € 26,65 en bespaar 11%
Kies uw aantal
Alka® Druppels
Koop 2 stuks voor € 28,75 p/s en bespaar 4%
Koop 3 stuks voor € 26,65 p/s en bespaar 11%
- +
Prijs per stuk
€ 29,95
€ 0,33 per dag
Op voorraad
voor 16:00 uur besteld, vandaag nog verstuurd!

Meer dan 1000 verkooppunten
Meer dan 1000 verkooppunten
Altijd eentje bij u in de buurt
Voor 16:00 besteld
Voor 16:00 besteld
Vandaag ook nog verstuurd
Alka staat altijd voor u klaar
Alka staat altijd voor u klaar
Persoonlijk advies voor al onze producten

Hoe kunt u ontzuren met basische druppels van Alka®?alka druppels

Onze moderne levensstijl, persoonlijke gezondheidssituatie en leefomgeving hebben een verzurende invloed op de zuur-base balans van ons lichaam. Met Alka® Druppels ontzuurt u actief uw lichaam. Opgehoopte zuren worden opgelost en afgevoerd.

Gelukkig stelBasische druppels van Alka®, een veilig en makkelijk product

Alka® Druppels is een basisch mineralenconcentraat dat wordt toegevoegd aan drinkwater om de pH te verhogen. Hierdoor ontstaat basisch water. Door het drinken van een glas water met Alka® Druppels zal de zuurgraad in de maag iets verlagen. Ons lichaam reageert hierop door maagzuur opnieuw aan te maken om zodoende de zuurgraad weer op het oorspronkelijke peil te brengen. 

Tegelijkertijd wordt er een extra hoeveelheid van het lichaamseigen stofje aangemaakt in het lichaam, genaamd natriumbicarbonaat. Dit stofje zorgt ervoor dat overtollige zuren worden geneutraliseerd.

Basische druppels van Alka® helpen u actief ontzuren

Actief ontzuren gebeurt op een geheel natuurlijke wijze. Met als voordeel dat opgehoopte zuren in het lichaam, gewrichten en bindweefsel worden opgelost en afgevoerd. 

Door het dagelijks drinken van basisch water met de basische druppels van Alka® zorgt u ervoor dat de zuurbalans in uw lichaam in evenwicht blijft. Het is een vitale balans die essentieel is voor een goede gezondheid.

KussengevechtKrachtige Alka® Druppels voor een gezond en basisch leven

 • Draagt bij aan een gezond zuur-base evenwicht*
 • De basische druppels ontzuren actief op natuurlijke wijze
 • Lost opgehoopte zuren op en voert ze af
 • Basische druppels waarmee in een handomdraai basisch water wordt gemaakt

*Zink

Alka® Druppels is de originele formule ontwikkeld volgens US patent no. 5306511.

Gebruiksaanwijzing basische Alka® Druppels

De aanbevolen dagdosering is 4 keer per dag 1 glas water met 4 druppels op een zo leeg mogelijke maag. Voor gebruik schudden. Draai de dop van het flesje en voeg, door voorzichtig indrukken van het flesje, 4 druppels toe aan een glas met water van ongeveer 250 ml. Even roeren en daarna binnen een minuut het glas leeg drinken.

Tip:Gelukkig stel

Het gebruik van Alka® Druppels is makkelijk in te passen in uw dagelijkse ritme. Goede momenten om een glas water met 4 druppels te drinken zijn bijvoorbeeld:

 • 's ochtends bij het opstaan
 • een half uur voor de lunch
 • een half uur voor het avondmaal
 • een uur voor het slapen gaan

 

Belangrijk! Wat u moet weten voor het gebruik van de druppelsalka-druppels-waarschuwing

Alka® Druppels niet onverdund in ogen, mond of op de huid druppelen. In geval van contact (met name de ogen), goed spoelen met water. Mogelijk ontstane wondjes of irritaties herstellen vanzelf.

Overschrijd aangegeven dosering niet. Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. Buiten bereik en zicht van kinderen houden. Niet blootstellen aan direct zonlicht. Droog en bij kamertemperatuur bewaren.

alka producten

Combineer Alka® Druppels met Alka® Tabs

Als u moeite heeft met het dagelijks drinken van 4 glazen water, dan kunt u naast de basische Alka® Druppels tevens de Alka® Tabs basische tabletten gebruiken. Per dag 2 of 3 glazen water met basische druppels met daarnaast 2 of 3 tabletjes Alka® Tabs is een prima combinatie om uw lichaam te ontzuren.
 

Download de bijsluiter >>>

Samenstelling Alka® Druppels per 100 ml:

Mineralen

Hoeveelheid

RI*

Zink (uit zinkgluconaat)

1,5 mg

15%

*RI = Referentie-inname

 

Yoga balansIngrediënten:

water, zuurteregelaars (kaliumhydroxide, natriumhydroxide), zinkgluconaat

Vrij van:

Gluten, zuivel, lactose, soja, gist, ei, suiker, zetmeel, mais, dierlijke ingrediënten, conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen.

Netto inhoud: 55 ml

1 flesje met basische druppels van Alka® heeft voldoende inhoud voor 3 maanden gebruik.

Voedingssupplement

 • Hoeveel druppels moet ik in mijn glas doen?

  Dagelijks 4 glazen water van ongeveer 250ml met 4 druppels is de juiste dosering

 • Mag ik meer dan 4  druppels in één glas water doen?

  U mag meer dan 4 druppels in één glas water doen. Indien u meer druppels in een glas met water doet, kan de smaak iets meer bitter worden vanwege de hoge concentratie mineralen. In sommige gevallen is het raadzaam om meer druppels toe te voegen bijvoorbeeld wanneer het water uit de kraan zuurder is (pH-waarde rond 6 - 6,5).

 • Wat is het verschil tussen Alka® Druppels en een water ionisator?

  Met een water ionisator kunt u leidingwater door middel van elektrolyse scheiden in zuur- en basisch water. U dient het apparaat te monteren aan uw kraan. Het probleem van een water ionisator is dat de verkregen pH-waarde soms onvoldoende is om het lichaam genoeg bicarbonaat aan te laten maken om actief afvalzuren (urinezuren, cholesterolzuren, vetzuren, melkzuren, etc.) op te lossen. Met Alka® Druppels kunt u de pH-waarde van water zelf bepalen door meer- of minder druppels aan water toe te voegen.

 • Zijn er negatieve bijwerkingen bij het gebruik van Alka® Druppels?

  Sommige mensen krijgen in het begin last van lichte ontgiftingsverschijnselen (moeheid, lichte hoofdpijnen). Deze ontgiftingsverschijnselen zijn een teken dat de ontzuring aanslaat. Ze verdwijnen wanneer de meeste afvalzuren zijn geneutraliseerd en zijn afgevoerd uit het lichaam.

 • Kan ik Alka® Druppels zo gebruiken, of moet ik dit eerst met mijn huisarts bespreken?

  U kunt in principe Alka® Druppels zonder advies van uw arts gebruiken. Echter kunt u altijd uw arts consulteren over het gaan gebruiken van Alka® producten.

 • Hoelang kan ik doen met een flesje Alka® Druppels?

  Bij een gebruik van 16 druppels per dag (4 glazen met 4 druppels per glas) doet u ongeveer 3 maanden met een flesje Alka® Druppels. Er zitten ongeveer 1.440 druppels in één flesje.

 • Kan ik ook Brita water (water gefilterd met een Brita filter) gebruiken in combinatie met Alka® Druppels?

  Het Brita filter filtert ook veel mineralen, waardoor de pH waarde iets lager wordt. Om Brita water genoeg basisch te krijgen zult u 1 a 2 extra druppels moeten toevoegen. U kunt eventueel met behulp van pH strips meten hoeveel druppels dienen te worden toegevoegd om de pH-waarde van Brita water rond 9 te krijgen. (pH-waarde heeft een logaritmische schaal wat inhoudt dat je steeds meer druppels moet toevoegen om een pH-punt te stijgen. Van 6 naar 7 gaat sneller dan van 7 naar 8 en van 8 naar 9, enzovoorts).

 • Kan ik Alka® Druppels gebruiken in (omgekeerd) osmotisch of gedestilleerd water?

  Het antwoord is ja, maar houdt u rekening met het volgende: (omgekeerd) osmotisch water en gedestilleerd water is zuur, aangezien dit water zo puur is, dat het koolstofdioxide uit de lucht absorbeert. Wanneer u Alka® druppels toevoegt zal de koolstofdioxide als buffer optreden waardoor de pH-waarde van het water nauwelijks omhoog gaat. U zult dus om de gewenste pH-waarde van >9 te bereiken meer Alka® druppels moeten toevoegen aan het water. Met een pH-stripje kunt u meten hoeveel druppels u aan een glas met gedestilleerd/osmotisch water moet toevoegen om tot een gewenste pH-waarde te komen.

 • Kunnen kinderen ook water met Alka® Druppels drinken?

  Ja, maar pas de dosis voor kinderen aan tot 2 glazen water per dag met daarin 4 Alka® druppels.

 • Na enige tijd verschijnt er een witte aanslag in mijn glas als ik Alka® Druppels toe heb gevoegd aan het water. Hoe kan dit?

  De witte aanslag die na verloop ontstaat is kalkaanslag (calciumcarbonaat). Dit proces is afhankelijk van het calciumgehalte in het water en verloopt als volgt: door toevoeging van Alka® druppels reageert aanwezig calcium met hydroxide ionen (OH-) tot calciumhydroxide (CaOH). Calciumhydroxide reageert daarna met koolstofdioxide (CO2) uit de lucht tot calciumcarbonaat (CaCO3). Dit vormt de witte aanslag in het glas. Calciumcarbonaat (kalk) is niet gevaarlijk, maar levert in deze vorm niet veel op. Het heeft wel invloed op de effectiviteit aangezien de pH-waarde van het water lager wordt (OH- ionen worden gebruikt in dit kalkaanslagproces). Om de kalkaanslag te vermijden dient u het basische water afgesloten te bewaren zodat het niet reageert met CO2 uit de lucht. Het gegeven waarom dit bij het ene (bron)water meer gebeurt dan bij het andere, ligt aan het calciumgehalte van de verschillende (bron)wateren.

 • Wat is het verschil tussen Alka® Tabs en Alka® Druppels?

  Het verschil tussen Alka® Druppels en Alka® Tabs is dat bij Alka® Druppels het lichaam zelf bicarbonaat aanmaakt via de maagwandcellen, Alka® Tabs bevat bicarbonaat dat pas in de darmen oplost en via de darmwand in het bloed wordt opgenomen (dus directe versus indirecte aanvoer van bicarbonaat).

 • Is het mogelijk om basisch water te koken? Blijft het na het koken nog steeds basisch?

  Ja, basisch water met daarin Alka® Druppels kunt u daarna gewoon koken zonder dat de pH waarde erdoor verandert.

 • Kan ik Alka® Druppels combineren met Alka® Tabs?

  Alka® Druppels kunt u combineren met Alka® Tabs. Beide producten hebben hetzelfde doel: ontzuren door bicarbonaat toe te voegen aan het lichaam. Het verschil is dat zij dit op een andere wijze doen. Alka® Tabs bevat bicarbonaat. Alka® Druppels zorgen ervoor dat het lichaam zelf extra bicarbonaten aanmaakt. Een combinatie verhoogt de dosering bicarbonaten en versnelt het ontzuringsproces.

 • Kan Alka® Druppels ook in andere dranken worden gebruikt?

  Alka® Druppels kunnen ook in de thee of koffie worden gedaan om de kwaliteit iets te verhogen, zodat het uw lichaam minder verzuurt. Dit staat los van de hoeveelheid glazen water of Alka® Thee met druppels die u dagelijks dient te drinken. U kunt het water ook verwarmen zonder dat het de werking benadeelt, maar zodra u het gaat mengen met suiker (limonadesiroop) gaat u het water weer verzuren. Zuiver bron-/kraanwater met Alka® Druppels is het meest effectief voor uw lichaam.

 • Wanneer gebruik ik de combinatie Alka® Tabs Calcium en Alka® Druppels?

  Wanneer u geen kalium kunt gebruiken vanwege het nastreven van een zeer constante kaliumspiegel (bij hartmedicatie) adviseren we de Alka® Tabs Calcium in combinatie met  Alka® Druppels. Daarnaast, mensen met botontkalking of een calciumtekort kunnen ook het beste Alka® Tabs Calcium in combinatie met Alka® Druppels gebruiken.

 • Er wordt geadviseerd Alka® Druppels te gebruiken op een zo leeg mogelijke maag. Wat wordt er onder zo leeg mogelijk verstaan?

  Een zo leeg mogelijke maag bij Alka® Druppels betekent ongeveer 20 minuten voor een maaltijd of 1½ à 2 uur na een maaltijd.

 • Kan ik ontzuren als ik een stoma heb?

  Bij een stoma adviseren we Alka® Druppels aangezien deze hun werking hebben in de maag, via de maagwandcellen.

 • Moet ik bronwater of leidingwater gebruiken voor Alka® Druppels?

  Bronwater is vaak zuur en heeft een pH-waarde tussen 6 en 7. U dient dan meer Alka® druppels (5 a 6 in plaats van 4) toe te voegen om de pH-waag te verhogen tot 9 - 10. Wij raden aan om kraanwater te gebruiken aangezien de pH-waarde hiervan hoger dan 7 is. Als u 4 Alka® druppels toegevoegd aan kraanwater leidt dit tot een pH-waarde tussen 9 tot 10.

 • Kan ik ook preventief Alka® Druppels drinken?

  U kunt Alka® Druppels preventief drinken om verzuring tegen te gaan. Vanaf uw 40ste jaar gaat uw lichaam minder actief bicarbonaat aanmaken waardoor afvalstoffen en opgehoopte zuren in steeds mindere mate worden afgevoerd. Dagelijks ontzuren om zo zure afvalstoffen ophopingen te voorkomen blijft nog altijd het beste.

 • Mogen Alka® Druppels ook in een literfles worden gedaan?

  Dat kan zeker, drink er wel telkens een vol glas uit. Wanneer u telkens een slokje neemt wordt er niet voldoende bicarbonaat door het lichaam aangemaakt. Bicarbonaat is het stofje dat zorgt voor het ontzuren.

 • Kan ik Alka® Druppels ook puur / onverdund gebruiken?

  Nee, Alka® Druppels nooit onverdund gebruiken! Alka® Druppels zijn zeer sterk basisch (pH 14), zodat bij toevoeging aan het drinkwater het water de gewenste pH-waarde krijgt. Dit betekent dat de druppels veel te sterk zijn om onverdund in te nemen!

 • Kan je Alka® Druppels blijvend gebruiken of moet je af en toe een pauze inlassen?

  Verzuring en ontzuring is een continue proces. U kunt blijvend ontzuren. Wanneer het beter gaat met de klachten kunt u wel een lagere dosering aanhouden.

 • Wat is een goede combinatie van Alka® Druppels en Alka® Tabs?

  Per dag 2 of 3 glazen water met basische druppels met daarnaast 2 of 3 tabletjes Alka® Tabs is een prima combinatie om uw lichaam te ontzuren

Disclaimer:
Deze pagina bevat informatie over voedingssupplementen, die als aanvulling op de voeding kunnen worden gebruikt. Voedingssupplementen zijn geen geneesmiddelen maar zijn bedoeld ter ondersteuning van de gezondheid. Eventuele adviezen zijn geheel vrijblijvend en liggen uitsluitend op het vlak van voeding en voedingssupplementen. Indien u lichamelijk ziek bent, raadpleeg dan een (natuur)arts of therapeut.