Producten Kies een categorie

Alka Bad: Basisch Badzout pH 8,5

“Een bad waar je baat bij hebt”

Alka® Bad is speciaal basisch badzout om te genieten van ontzurende lig-, hand- of voetbaden. De zeer rijke basische mineralenformule helpt het lichaam met het afvoeren van zure afvalstoffen en ondersteunt alle huidcondities .

 • Een diepe ontzuring dankzij natriumbicarbonaat
 • Ontspannen spieren door calcium en magnesium
 • Optimale vochtregulering met kalium en natrium
 • Diepe zuivering van de huid door bitterzout
Kies uw inhoud en hoeveelheid
Alka® Bad
Bezig met laden van opties...
- +
Prijs per stuk
Vanaf € 9,95
€ 0,24 per dag
Op voorraad
voor 16:00 uur besteld, vandaag nog verstuurd!

Meer dan 1000 verkooppunten
Meer dan 1000 verkooppunten
Altijd eentje bij u in de buurt
Voor 16:00 besteld
Voor 16:00 besteld
Vandaag ook nog verstuurd
Alka staat altijd voor u klaar
Alka staat altijd voor u klaar
Persoonlijk advies voor al onze producten

Zuren afvoeren en ontspannen met Alka® Badalka bad vrouw

In veel culturen is badderen een aangename traditie, een ritueel met betekenis of een luxe. Alka® Bad is een uniek samengesteld basisch badzout dat het lichaam helpt bij het afvoeren van zure afvalstoffen. Afvalzuren worden door het lichaam afgevoerd via de nieren, de darmen, de longen en via ons grootste orgaan, de huid

Door toevoeging van de Alka® Bad formule aan uw badwater krijgt het water een basische waarde van ca. pH 8,5. Zure afvalstoffen in uw lichaam worden via de huid door een osmotische druk van binnen naar buiten afgevoerd.

De zure afzettingen op de huid worden geneutraliseerd door het basische badwater. Doordat de oude verzuurde opperhuid door Alka® Bad wordt geneutraliseerd, zal de regulerende werking van uw talgklieren zorgen voor weer een nieuwe en optimale opbouw van de onderhuidse vetlaag. Alka® Bad bevat daarnaast een weldadige hoeveelheid essentiële mineralen en sporenelementen die via de huid worden opgenomen. Uw huid krijgt een diepe reiniging en kan weer ademen. Na enkele baden is uw huid weer heerlijk zacht.

Alka® Bad bevat:

 • (Bi)carbonaten voor een diepe ontzurende werking
 • 12 verschillende soorten edelstenen in zuivere poedervorm
 • Ongeraffineerd Himalayazout met 84 mineralen en sporenelementen
 • Goede verhouding Calcium en Magnesium voor ontspannen spieren
 • Goede verhouding Kalium en Natrium voor een optimale vochtregulering

Himalayazout mineraliseert uw huidhimalayazout

Het ongeraffineerde Himalayazout in Alka® bad bevat maar liefst 84 oorspronkelijke soorten mineralen en sporenelementen. De mineralen en sporenelementen worden tijdens ieder bad optimaal door de huidcellen opgenomen. Een goede voeding van de huid met mineralen en sporenelementen beschermt de huid tegen van ophoping van zure afvalstoffen.

magnesiumMagnesium ontspant uw spieren

Magnesium is het mineraal dat zorgt voor de spierontspanning. Alka® Bad bevat de juiste hoeveelheid magnesium voor een optimale ontspanning van de spieren. Geniet van Alka® Bad na het sporten of na een stressvolle dag.

12 soorten edelstenen voeden uw huid

Alka® bad bevat 12 verschillende soorten edelstenen in zuivere poedervorm.  Edelstenen hebben een bijzondere werking door hun mineraliserende en energetische kracht.

Agaat, Amazoniet, Barnsteen, Bergkristal, Carneool, Chalcedoon, Chiastoliet, Chrysopraas, Citrien, Rozekwarts, Turkoois, Smaragd.

edelstenen

De combinatie van de zorgvuldig samengestelde edelstenen en magnesium werkt ontzurend en ondersteunt onder andere een gezonde huid, soepele gewrichten en spieren. Ervaar de ontzurende en voedende werking van Alka® Bad voor uw lichaam.

Gebruiksaanwijzing Alka® Bad

Het basische ligbadbasisch bad

Geniet van de ontzurende werking van Alka® Bad met een warm ligbad. Laat uw bad vollopen met water. Een goede temperatuur van het water is tussen de 36 -39 graden Celcius. Nadat deze is gevuld, voeg 3 maatscheppen Alka® bad toe. Goed roeren met de hand zodat het badzout gelijkmatig oplost. Om de afvoerende werking van binnenuit goed te laten werken, adviseren we een badduur van 30 – 60 minuten of langer aan te houden. Borstel tijdens het bad met regelmaat de huid af om de afvalstoffen te verwijderen en de doorbloedding te stimuleren. Na het bad kunt u uw lichaam zachtjes afdeppen met een handdoek. Vanwege de aanmaak van de onderhuidse vetlaag voelt uw huid weer zacht aan.

Het basische voet- en handbadbasisch voetbad

Vul uw voet- en handbad met warm water (36 -39 graden Celsius). Als deze is gevuld kunt u 1 maatschep Alka® Bad toevoegen. Even roeren met de hand voor een gelijkmatige oplossing. Geniet nu 20 - 30 minuten of langer van het voet- en handbad. Borstel regelmatig uw handen/voeten af om de afvoer van de afvalstoffen en de doorbloeding te stimuleren. Heerlijk na een lange dag werken, lopen, of voor het slapen gaan.

De basische douchebasisch douche

Neem een warme douche en reinig uw lichaam met zeep. Na het afspoelen wrijft u uw lichaam in met Alka® bad. Neem telkens een kleine hoeveelheid in uw handpalm en masseer daarmee het lichaam of delen daarvan. Daarna kort afspoelen met warm water en het lichaam zoveel als mogelijk laten opdrogen. Voel u weer vitaal en ontspannen.

Meer weldaad voor uw baby en kind met Alka® Badbaby bad

Gebruik Alka® Bad ook voor de verzorging van uw baby en kind. Voeg 1 maatschep per 30 liter water toe aan een kinderbadje met water van 37 graden Celsius en roer met uw hand voor een gelijkmatige oplossing. Masseer het lichaam van uw baby of kind zachtjes met het basische water. Erg geschikt voor de droge en geïrriteerde huid. Laat het badje ongeveer 10 minuten duren voor een optimale werking. Wikkel uw kind na het badje in een zachte doek om op te drogen. Het water met Alka® Bad is zacht van aard en prikkelt niet in de ogen.

Alka® Bad voor de verzorging van uw haarhaar

Door het proces van verzuring zal het lichaam basische mineralen uit uw haarbodem gaan gebruiken om te binden met zure afvalstoffen. Door de afnemende voorraad aan essentiële basische mineralen uit de haarwortelzakjes vermindert de conditie van uw haren. Uiteindelijk kan het haar dof worden, vergrijzen en uitvallen.  Voeg een theelepeltje Alka® Bad toe aan een flesje met ongeveer 200ml water. Spray of sprenkel dit regelmatig over uw haar en masseer het in uw haarbodem. Door de ontzurende en voedende werking verbetert u de conditie van uw haar!

Ingrediënten

Alka® Bad bestaat uit de volgende zorgvuldig samengestelde ingrediënten:

Maris Sal, Himalayazout, Natriumbicarbonaat, Natriumcarbonaat, Kaliumcarbonaat, Calciumcarbonaat, Magnesiumsulfaat, Agaat, Amazoniet, Barnsteen, Bergkristal, Carneool, Chalcedoon, Chiastoliet, Citrien, Chyrsopraas, Rozekwarts, Turkoois en Smaragd.

Alka® Bad bevat geen conserveringsmiddelen en geen kunstmatige geur- en kleurstoffen.

Netto inhoud

Alka® Bad is verkrijgbaar in diverse verpakkingen:
● Pot van 600 gram: goed voor 12 ligbaden of 72 hand- of voetbaden.*
● Pot van 1200 gram: goed voor ca. 24 ligbaden of 144 voet- of handbaden.*
● XXL Voordeelpot van 2400 gram: goed voor ca. 48 ligbaden of 288 voet- of handbaden.*
● Reisverpakking: 5 Alka® Bad doseerzakjes met een totaalinhoud van 250 gram: 1 doseerzakje is goed voor 1 basisch volbad of 6 hand- of voetbaden. 

*met praktische maatschep voor de juiste dosering

alka bad lijn

 • Ik heb geen bad. Hoe kan ik Alka® Bad gebruiken zonder bad?

  Alka® Bad kan ook worden gebruikt als handbad of als voetbad.

 • Hoe werkt Alka® Bad?

  Alka® Bad is basisch badzout dat het lichaam helpt met het afvoeren van losgeweekte zure afvalstoffen. Door toevoeging van Alka® Bad aan uw badwater krijgt het water een basische waarde van circa pH-waarde 8,5. Zure afvalstoffen in uw lichaam worden via de huid door een osmotische druk van binnen naar buiten afgevoerd. De zure afzettingen op de huid worden geneutraliseerd door het basische badwater.

 • Mogen baby's ook in het Alka® Bad?

  Jazeker, baby's mogen ook in Alka® Bad. Dit is erg goed en heilzaam voor hun zachte huid.

 • Hoe lang moet ik in een Alka® Bad voor het beste resultaat?

  Wij adviseren een badduur van 30 - 60 minuten voor een optimaal resultaat.

 • Hoe lang moet ik een hand- of voetbad nemen voor het beste resultaat?

  Wij adviseren een badduur van 20 -30 minuten voor een optimaal resultaat.

 • Hoe vaak mag ik een Alka® Bad nemen?

  1 tot 3 keer per week.

 • Hoeveel keer per week mag ik een voetbad nemen?

  2 keer per week. Bij klachten kunt u vaker een voetbad nemen. Neem voor persoonlijk advies contact op met onze coaches.

 • Hoeveel keer per week mag ik een handbad nemen?

  2 keer per week. Bij klachten kunt u vaker een handbad nemen. Neem voor persoonlijk advies contact op met onze coaches.

 • Mag je ook Alka® Bad gebruiken bij huidproblemen?

  Alka® Bad is in te goed te gebruiken bij huidproblemen. Het badzout is zodanig samengesteld dat het zowel de problematische als de gezonde huid ondersteunt.

 • Mag Alka® Bad worden gecombineerd met Alka® Scrub en Alka® Crème?

  Alka® Bad kan los worden gebruikt maar ook worden gecombineerd met Alka® Scrub en Alka® Crème voor een gezonde en stralende huid.