De juiste zuurgraad is essentieel voor alle enzymenactiviteiten

Hoe belangrijk het zuur-base evenwicht is zien we ook bij de werking van enzymen in ons lichaam. Het hele stoffelijke gebeuren in het levende organisme is afhankelijk van de werking van enzymen, waarvan de werking weer afhankelijk is van de concentratie waterstofionen (OH-). De concentratie waterstofionen bepaalt de zuurgraad van een omgeving.

Zuur-base-weegschaal

Enzymen tonen alleen een optimale werking bij een bepaalde zuurgraad en zij reageren zeer gevoelig op veranderingen daarvan. Enzymen zijn verantwoordelijk voor alle activiteiten in het lichaam. Zelfs “denken” heeft enzymactiviteit nodig. Er zijn ruwweg 2 soorten enzymen:

  1. Spijsverteringsenzymen: de belangrijkste spijsverteringsenzymen zijn proteasen, amylasen, lactasen en lipasen. Zij helpen in het maag-darmkanaal bij het afbreken van eiwitten, koolhydraten en vetten en zijn voor een goede werking afhankelijk van een goede zuurgraad in het maag-darmkanaal.
     
  2. Metabole enzymen: metabole enzymen zijn verantwoordelijk voor de structurering, reparatie en herinrichting van iedere cel, ieder orgaan en alle weefsels.

Wanneer door lichaamsverzuring de enzymenactiviteit verstoord is, kunnen allerlei zure afvalstoffen ontstaan vanuit de darmen. Alka® Greens is een “superfood” dat o.a. een breed spectrum aan basische voedingsstoffen bevat die de darmomgeving weer kan herstellen. Een complex van spijsverteringenzymen en probiotische lactobacillen dragen bij tot het herstel van de juiste zuurgraad waardoor de natuurlijke spijsvertering- en stoelgangactiviteiten verbetert.

Ingrediënten Alka® Greens