Multifunctioneel badzout

Alka® Badzout en haar eindeloze opties

 

Optie 1: Alka® Bad 

Een moment voor uzelf omringt door stilte: een bad, daar wordt u warm van. Tijdens dit verwenmoment kunt u tot rust komen en tegelijkertijd bezig zijn met uw gezondheid. De zeer rijke mineralenformule van Alka® Bad geeft het badwater een optimale basische waarde van pH 8,5. Uw huid krijgt hierdoor een diepe reiniging. Uw huid droogt niet uit of rimpelt niet door het basische badwater. Het bevordert de afvoer van zure afvalstoffen en stimuleert de aanmaak van nieuwe gezonde huidcellen. Uw huid kan weer ademen en wordt heerlijk zacht.

Optie 2: kompres bij huidproblemen

Veel huidverzorgingsproducten bevatten een te hoge of te lage zuurgraad. Hierdoor zijn deze producten te zuur of te basisch. Een te zuur product/zure huid geeft huidirritatie en kan bijvoorbeeld acné veroorzaken.Wanneer verzorgingsproducten een te lage (zure) pH-waarde hebben, dragen deze bij tot verdere verzuring. 

Om een kompres te maken pak een handje Alka® Badzout. Meng het met een beetje water zodat het een papje wordt. Wrijf dit zachtjes op uw problematische huid en laat het even inwerken. Spoel vervolgens goed af.

Optie 3: eerste hulp bij vermoeide spieren

Eén van de ingrediënten van Alka® Bad is magnesium. Dit wordt ook wel de ‘vonk van het leven’ genoemd. En dat is niet voor niets. Magnesium draagt bij aan soepele spieren en de vermindering van vermoeidheid. Wij raden dan ook aan dat u na een lange dag shoppen of werken, uw vermoeide spieren laat rusten in een Alka® ligbad of een Alka® voetbad. Zo springt u de volgende dag zonder pijnlijke spieren vrolijk uit bed.

Optie 4: helpt tegen schimmel- of kalknagels

Gezonde mensen hebben een zuur huidoppervlak, met een pH-waarde van 5,5. Bij mensen met een verzuurd lichaam ligt deze pH-waarde een stuk lager. De hoornlaag is dan veranderd in een voedingsbodem voor ziekteverwekkers. Hierdoor ontstaan allerlei huidklachten. Eén van die huidklachten is schimmels- en kalknagels.

Alka® Bad is ook gebruiken als hand- en voetbad. Dit is een uitstekende manier om schimmel- of kalknagels tegen te gaan. Laat uw handen en/of voeten 3-5 keer per week circa 20-30 minuten weken in een dergelijk bad. Doe in dit badje een halve maatschap Alka® Bad of twee theelepels van één zakje 1 à 50 gram.

Optie 5: Geen bad? Geen nood!

Ook onder de douche kan het badzout van Alka® Bad wonderen doen. Maak er een basische douche van door het lichaam te masseren met een kleine hoeveelheid Alka® Bad tussen afspoelbeurten door.

Alka® Bad - een bad waar u baat bij heeft!