Een kwal van een kwaal


Een droge huid, hardnekkige acné, vervelende gewrichtspijnen, veel stress.. Iedereen krijgt weleens te maken met een kwal van een kwaal. Het goede nieuws hiervan is: u bent niet de enige! Onze Alka klanten weten als geen ander hoe het is om rond te lopen met een vreselijke klacht. Zij besloten het heft in eigen handen te nemen en 'genoeg is genoeg' te zeggen. Vandaag de dag zijn zij klacht-vrij. Het geheim? Dat delen zij maar al te graag met u.
 

Angela 31 jaar

Angela (31) is een echte workaholic en ontdekte vorig jaar hier de keerzijde van – “Als mijn moeder erover begon, was mijn argument altijd: ‘mam, chinees eten bevat ook rijst en groenten hoor.’ 

“Ik ben een echte workaholic. Altijd al geweest. Vroeger riep ik tegen mijn kleutervriendinnetjes dat ik later de baas van de school werd. Het onderwijs is het niet geworden maar mijn baan als accountmanager betekent wel echt alles voor me. Ik stop er veel uurtjes in en ik ben veel van huis weg. De keerzijde van het vele werken is dat ik aan het einde van een werkdag ook écht op ben. Ik heb dan helemaal geen zin om nog te koken. Dus ik laat vaak iets bezorgen. Ik sport af en toe maar vaker laat ik het erbij zitten. Ik plof in de avond gewoon het liefste op de bank met een goede serie.

Dat ik ongezond at wist ik stiekem wel, maar gaf ik nooit toe. Als mijn moeder erover begon, was altijd mijn argument: ‘mam, chinees afhaaleten bevat ook rijst en groenten hoor.’ Een vitaminetekort: ‘dat heb ik echt niet’. Ik vond het wel jammer. Mijn vriendinnen gingen vaak samen koken en samen sporten. Door mijn lage energie-peil had ik altijd een smoesje klaar om maar niet mee te hoeven gaan. Toen ik dertig werd, en ik dacht dat mijn weegschaal het had begeven, besloot ik gezonder te gaan leven.

Een jaar en 380 Alka Greens verder, zit ik veel lekkerder in mijn vel! Ik ontbijt nog steeds elke ochtend met een smoothie met daarin Alka Greens. Ook kook ik een stuk meer dan een jaar geleden. Ik bestel natuurlijk nog weleens chinees, maar de babi pangang heb ik ingeruild voor vis en wokgroenten. Ik ben ook begonnen met hardlopen! Daar heb ik nu weer puf voor.

Ik heb geleerd dat een dag meer te bieden heeft dan alleen 10 uur werken. Dankzij Alka Greens kan ik nu ook in de avond leuke dingen doen. “

Bestel nu Alka Greens

 

Tim (46) had tien jaar lang last van gewrichtspijnen – “Mijn knieën waren net speldenkussentjes.” 

“Ik werk al vanaf mijn zestiende in de bouw waardoor ik altijd veel heb gevraagd van mijn lichaam. Ik ben door het langdurige zware werk gewend geraakt aan een pijnlijke arm of een zere knie. Je zult me dan ook niet snel horen klagen. Zo’n tien jaar geleden bereikte ik echter mijn dieptepunt. Het begon met wat kniepijn. Dat had ik vaker dus niks aan de hand. Na een paar weken was het nog steeds niet over. Ook toen dacht ik dat ik geduld moest hebben. Voor ik het wist waren we tien jaar verder en waren mijn knieën veranderd in speldenkussentjes. In die tien jaar heb ik van alles geprobeerd om van de pijn af te komen. Ik ben bijvoorbeeld een echte Bourgondiër, en at elke dag een groot stuk vlees wat ik wegspoelde met een glas rode wijn. Ik las op internet dat mijn pijn te maken kon hebben met deze levensstijl. Dus ik veranderde. De pijn nam een periode wat af, maar kwam al snel pijnlijker dan ooit terug. Ik liet mijn biefstukje daarna niet meer staan.

Na die tien jaar was mijn liefde voor de bouw grotendeels verdwenen. Ik werd op een dag wakker en kon wel janken: ik zag zo op tegen m’n werkdag door mijn kniepijn. Toen besloot ik: je moet er voor eens en voor altijd vanaf komen. Via Google kwam ik bij Alka uit. Normaal gesproken ben ik niet van de supplementen, maar op dit moment stond ik voor alles open. Ik pakte de telefoon en heb vervolgens een half uur met een hele lieve Alka coach aan de telefoon gehangen. Met haar stelde ik een plan op. Een beetje sceptisch begon ik aan mijn ‘behandeling’. Die hield in: vijf keer per dag een glas water met daarin drie Alka Druppels, en dagelijks na een maaltijd een tabletje Alka Calcium. Opnieuw ruilde ik mijn stuk vlees en rode wijntje in voor een visje en een glas water.

Om eerlijk te zijn: ik heb een terugval gehad. Ik ben van nature harstikke ongeduldig. Toen ik na een paar weken nog geen resultaat zag, stond ik op het punt de handdoek in de ring te gooien. Ik herinnerde me de woorden van de Alka coach ‘Onthoud meneer, dit heeft tijd nodig’.  Ik besloot door te zetten. En wat ben ik daar nu blij mee! Na drie, misschien vier maanden was de pijn een stuk minder. Vervolgens was ik na 9 maanden helemaal van mijn gewrichtspijnen af. Tot op de dag van vandaag gebruik ik Alka Druppels en Alka tabletten nog steeds als preventiemiddelen.

Ik ga weer fluitend naar mijn werk, en dat komt allemaal doordat die speldenkussens zijn veranderd in zachte kussentjes!”

Bestel nu Alka Druppels en Alka Tabs Calcium

 

Marie (66) kreeg na haar pensioen ineens last van rode, jeukende plekken –  “Onze verwarming stond heel de dag op standje gebraden kip.” 

“Mijn man en ik zijn kort geleden gepensioneerd. Na onze laatste werkdag kwam de onzekerheid: ‘pff.. nu zijn we echt oud hé. Wat moeten we nou toch heel de dag doen?’. Ik ben gek op lezen en hij op golfen. Hij stond dan ook vaak op de golfbaan terwijl ik thuis op de bank een goede Scandinavische crimi las.

Na twee weken ontdekte ik droge, schrale plekjes op mijn handen. Ik vroeg mijn man ernaar maar hij had nergens last van. Ik besloot mijn handen wat vaker te wassen en frequenter huid crème op mijn handen te smeren: dan moet het wel weggaan. Na een week was het alleen maar erger geworden. En die jeuk: verschrikkelijk! Mijn zusje informeerde mij over Alka huidverzorgingsproducten. Zij is fysiotherapeute en raadt haar patiënten met gewrichtspijnen altijd Alka tabletten aan. Vervolgens ben ik navraag gaan doen bij onze lokale apotheker. Hij hoefde maar één blik op mijn handen te werpen en riep al: ‘ja mevrouw, dat is droogte-eczeem!’. Ik moet zeggen, toen viel het allemaal op zijn plek: ik ben een echte koukleum. Onze verwarming staat heel de dag op standje gebraden kip. Daar droogt je huid van uit.

De apotheker adviseerde mij Alka Bad en Alka Crème. In het begin liet ik mijn handen elke dag een half uurtje weken in een handbadje met daarin het Alka Badzout. Na een tijdje werd dit drie keer per week. De Alka crème smeerde (en nog steeds) ik zo’n twee keer per dag op mijn handen. Na twee weken was mijn eczeem verdwenen.

Hoe vervelend die eczeem ook was, het gaf mij wel een wake-up call: ik moet vaker het huis uit! Nu ruil ik mijn boek dan ook drie keer per week in voor een heerlijke boswandeling.”

Bestel nu Alka Bad en Alka Crème
 

Net als ieder mens, is ook iedere klacht anders. Onze Alka coaches geven u daarom een persoonlijk advies. Zij zijn elke werkdag van 09.00 tot 17.00 uur gratis te bereiken op telefoonnummer: (040) 30 400 17. Stelt u liever uw vraag online? Geen probleem! Klik dan op deze link