Retouren & garantie

Hier vindt u alle informatie over de zichttermijn, garantie en het retourneren van een bestelling.

Zichttermijn

Wanneer u koopt op afstand, bijvoorbeeld bij een webshop, heeft u als consument standaard recht op een zichttermijn van 14 dagen. Deze termijn gaat in nadat u uw bestelling ontvangen heeft. In de praktijk houdt dit voor u als consument in dat u een product binnen 14 kalenderdagen mag retourneren. Dit houdt in dat u binnen 14 dagen na ontvangst (een gedeelte van) uw bestelling zonder opgaaf van reden kosteloos kunt retourneren (de voorwaarden en procedure vindt u hieronder).

Retourvoorwaarden

Conform de zichttermijn van 14 kalenderdagen mag u een product in deze periode retourneren. Voorwaarde is wel dat u het product terugstuurt in de onbeschadigde, originele verpakking - indien redelijkerwijs mogelijk - en het product geen sporen van gebruik vertoont. U mag het product vanzelfsprekend voorzichtig uit de verpakking halen en bekijken. Het product mag echter niet in gebruik worden genomen. Indien wij sterke vermoedens of concrete aanwijzingen hebben dat een product op dusdanige wijze gebruikt is dat wij het product niet meer als nieuw zijnde kunnen verkopen, dan behouden wij ons het recht voor om het aankoopbedrag niet te vergoeden. Ook wanneer de verpakking dermate is beschadigd dat het product niet meer kan worden verkocht, dan behouden wij ons het recht voor het aankoopbedrag niet (volledig) te vergoeden.

Garantie

Als u een aankoop doet bij Alka® is de wettelijke garantie van toepassing (volgens artikel 12 van de Algemene Voorwaarden). De wettelijke garantie houdt in, dat een product moet voldoen aan wat men er redelijkerwijs van mag verwachten.

Retour sturen

 Indien u (een gedeelte van) uw bestelling wenst te retourneren, dan willen we u vriendelijk verzoeken contact op te nemen met onze klantenservice. Als uw aanvraag is goedgekeurd (d.w.z. de zichttermijn van 14 dagen niet is overschreden) kunt u het product retour sturen. Het aankoopbedrag zal tezamen met de eventueel betaalde verzendkosten zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding aan u terug worden overgemaakt. Voor een snelle afhandeling van uw retourzending adviseren we u (een kopie van) de originele factuur aan de retourzending toe te voegen. Graag ontvangen wij daarbij de reden van retour. U bent echter niet verplicht de reden te vermelden. 

Vraag over uw bestelling

Heeft u een vraag over uw bestelling? Vul dan hier uw gegevens en vraag in. Wij beantwoorden u binnen 1 werkdag.