Pompoen Ontbijt Cakepumpkin-bread

Bereiding

Snijd de pompoen doormidden en hol deze met een eetlepel uit. Schil de pompoen, snijd deze in grove stukken en stoom of kook de pompoen gaar. Voeg ca. 1 minuut voor je de pan van het vuur haalt de gedroogde pruimen toe. Laat het weekwater weglopen, doe de kokosolie erbij en pureer het geheel. Voeg de rest van de ingrediënten toe en proef even. Voeg evt. wat carobe, cacao, specerijen of een klein beetje kokosbloesemsuiker toe. Doe op het laatst pas de psylliumvezels/agar agar erdoor. Doe een vel bakpapier in een cakevorm en doe het geheel hierin. Bak de cake ca. 50 minuten in een voorverwarmde oven op 140 graden. Laat goed afkoelen en verwijder het bakblik/bakpapier. Laat opstijven in de koelkast voor je de cake gaat aansnijden.

* door de psyllium of agar agar toe te voegen, voeg je een hele gezonde vezel voor je darmen toe. Ook wordt de cake een stuk steviger door deze ingredienten.

Ingrediënten

  • 500 gram pompoen (schoon, zonder schil en pitten)
  • 250 gram gedroogde pruimen
  • 1 flinke lepel kokosolie extra virgin
  • 2 flinke dessertlepels cacao of carobe poeder (ca. 40 gram)
  • 2-3 theelepels speculaaskruiden
  • 2 theelepels kaneel
  • Snufje zout
  • ca. 200 gram wat zoetere, grof gehakte noten (cashew-, pistache- of pecannoten)
  • Evt. 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 25 gram kokosbloesemsuiker
  • 2 flinke eetlepels boekweitmeel (ca. 40-50 gram)
  • 10-12 gram psylliumvezels

Gezondheidstips

De dag beginnen met een ontstressend ontbijtje is voor iedereen gezond! Maar natuurlijk zeker voor de mensen die met langdurige stress te maken hebben

Zowel de pompoen als de pruimen hebben een uitgesproken gunstig effect op darmen en brein. Meer hierover in de cursus ‘Voeding ons vergeten brein medicijn’

Dit recept is gemaakt door Rineke Dijkinga. Rineke heeft in Sellingen haar praktijk voor orthomoleculaire- en natuurgeneeskunde. 

Meer recepten >>

Interessante links

Ontzuren met Alka

Alka® en uw Arts

Natriumbicarbonaat

Alka Kenniscentrum

Zoek een winkel