“Werkend Nederland heeft weinig energie”

De lente: tjirpende vogels, dansende koeien in de wei en knalgele narcissen. Wie wordt daar nou niet vrolijk van? Uit onderzoek blijkt: heel veel mensen. De onderzoeksresultaten van Energyfinder en onderzoeksbureau Intergron tonen aan dat Nederland futlozer dan ooit is. Huh?!

Werkend Nederland heeft weinig energie

Zo ging het in zijn werk

In het onderzoek werden 4.400 werknemers uit verschillende branches ondervraagd. Zij kregen vragen die te plaatsen zijn in de volgende categorieën: een fysiek component, een emotioneel component, een mentaal component en een sociaal component. Vragen als ‘waar haalt u uw energie vandaan?’ en ‘wat is uw toekomstverwachting voor de organisatie waarin u opereert’ kwamen aan bod.

Rapportcijfer: 7.8

Met zoveel gunstige berichten over een oplevende economie, verwacht je dat werknemers met plezier naar het werk gaan. Dat is helaas niet het geval:

  • 48% van de werknemers heeft last van extreme stress en/of verveling.
  • Maar 20% van de werknemers gaat met energie naar het werk.
  • 36% van de werknemers heeft een negatieve/boze houding tegenover zijn/haar werk.
  • Het gemiddelde cijfer van de meest vrolijke medewerkers qua toekomstperspectief ligt op (slechts) een 7.8 Vorig jaar lag dit op een 8,5.

Bent u nu aan het peinzen over uw werk? Niet doen! Dit is ‘slechts’ een onderzoek. Daarnaast: bent u werkzaam in de branche 'Zorg&Welzijn' of de branche 'Installatie'? Gefeliciteerd! Dit zijn de meest energieke branches in Nederland.

Het glas zit halfvol

Klinkt bovenstaand verhaal bekend in de oren? Verhoog uw energiepeil! Een veilige- en vertrouwde werkomgeving is hier super belangrijk in. Meer vastigheid, daar heeft werkend Nederland behoefte aan. Ga dus het gesprek aan met uw werkgever/werknemer(s). Helpt dit niet? Probeer dan Alka® Greens. Deze zit vol vitaminen en mineralen waardoor het een natuurlijke energieboost geeft.

Lees meer over Alka® Greens >>