Producten Kies een categorie

De rol van enzymen

De juiste zuurgraad is essentieel voor alle enzymenactiviteiten

Hoe belangrijk het zuur-base evenwicht is zien we ook bij de werking van enzymen in ons lichaam. Enzymen zijn verantwoordelijk voor allerlei activiteiten en processen in het lichaam. Elk enzym verricht een specialistische functie, zelfs “denken” heeft enzymactiviteit nodig.

De werking van enzymen is afhankelijk van de juiste zuurgraad van hun omgeving en reageren zeer gevoelig op veranderingen daarvan.

Er zijn ruwweg 2 soorten enzymen:

  1. Spijsverteringsenzymen: de belangrijkste spijsverteringsenzymen zijn proteasen, amylasen, lactasen en lipasen. Zij helpen in het maag-darmkanaal bij het afbreken van eiwitten, koolhydraten en vetten en zijn voor een goede werking afhankelijk van een goede zuurgraad in het maag-darmkanaal.
     
  2. Metabole enzymen: metabole enzymen zijn verantwoordelijk voor de structurering, reparatie en herinrichting van iedere cel, ieder orgaan en alle weefsels.

 

Herstellen juiste zuurgraad

Wanneer door lichaamsverzuring de enzymenactiviteit verstoord is, kunnen allerlei zure afvalstoffen ontstaan vanuit de darmen. Met als gevolg allerlei langdurige klachten waarvan de oorsprong vaak onduidelijk is.

Om de zuurgraad van de darmomgeving te herstellen heeft het lichaam een breed spectrum aan basische voedingsstoffen nodig. Vanuit deze gedachte is Alka® Greens ontwikkeld, een groene poeder met meer dan 50 krachtige vitamines, basische mineralen en extracten uit de natuur. Alka® Greens bevat ook een complex van spijsverteringenzymen en probiotische lactobacillen die verder bijdragen aan het herstel van de juiste zuurgraad, waardoor de natuurlijke spijsvertering- en stoelgangactiviteiten verbeteren.

 

Veilig en slim

De Alka® producten zijn specifiek ontwikkeld om het lichaam te voeden met basische voedingsstoffen die helpen bij het herstel van een gezond zuur-base evenwicht. 

Alka® Mineralen
Een basisch voedingssupplement in Vega-capsulevorm met een selectie basische biologische grassen en alle belangrijke basische mineralen, waaronder de immuun-versterkers zink en koper.

Bestellen

Alka® Greens
Basische voedingsextracten is een 100% natuurlijk product en ondersteunt de gezonde zuur-base balans van het lichaam*.

*Zink

Bestellen

Alka® Thee

Ontzuren met een heerlijk kopje thee uit 52 basische kruiden. Alka® Thee voor een effectieve afvoer van zure afvalstoffen.

Bestellen