Producten Kies een categorie

Recept van Rineke Dijkinga: Tomatenspread

Ingrediënten

  • 100 gram zongedroogde tomaatjes (niet op olie)
  • 1 knoflookteen
  • 2 eetlepels zonnebloempitten, pompoenpitten of cashewnoten
  • 1 eetlepel gepeld hennepzaad
  • 1 theelepel kurkuma of gemalen koriander
  • Handjevol verse kruiden: tijm, oregano, rozemarijn, basilicum, salie, etc.
  • Scheut olijfolie
  • 2 à 3 eetlepels van het weekwater
  • Beetje peper 

Bereiding

Week de tomaatjes een uur in heet water. Bewaar een paar eetlepels van het weekwater. Maal knoflookteen en pitten/cashewnoten fijn in de keukenmachine/met de staafmixer, voeg de geweekte tomaten toe, maal alles tot een pasta, eventueel met iets weekwater, voeg de (verse) kruiden en hennepzaad en tot slot de olijfolie toe.

Veelzijdig toepasbaar. Heerlijk als broodbeleg in combinatie met schijfjes komkommer of tomaat of als tapende bij een groente.

Recept afkomstig van: https://rinekedijkinga.nl/recepten/tomatenspread.html