Producten Kies een categorie

Gezonde voeten en nagels | Ontzuren

Waarom is voetverzorging belangrijk?

Onze voeten ondersteunen het hele lichaam. Met 60 spieren, 200 pezen en 100 ligamenten, 32 gewrichten en 26 botten hebben de voeten een zeer complexe structuur. Ze dragen, ondersteunen en brengen het menselijk lichaam in evenwicht, hoe zwaar het ook is.

Onze voeten verrichten dagelijks een enorme taak en daarom is het belangrijk ze goed te verzorgen en ze gezond te houden.

In Nederland wordt 98% van de kinderen geboren met gezonde voeten. Ongeveer 57 procent van alle Nederlanders krijgt eens in zijn leven te maken met voetproblemen en dit aantal neemt alleen maar toe. De juiste voetverzorging kan je helpen deze problemen te bestrijden.

Veel bijkomende problemen zijn o.a.:

  • knieklachten
  • heuppijn
  • gewrichtspijn
  • hoofdpijnen
  • rugklachten

De pedicure is niet alleen visueel belangrijk

Velen van ons besteden alleen in de zomermaanden aandacht aan onze voeten. Maar de verzorging van de nagels en de huid van de voeten is belangrijker dan we ons meestal realiseren.

Misvormde en verkleurde nagels of eelt wijzen vaak op een gebrek van de juiste voetverzorging. Eelt ontstaat vaak op de hielen, de ballen van de voeten of de buitenzijden van de tenen. Om de druk te compenseren, groeien daar de huidcellen steeds meer aan. Buiten dat het er niet aantrekkelijk uitziet, bestaat er ook een kans dat het eelt gaat barsten. Bacteriën en schimmels kunnen zich dan in de ontstane scheurtjes nestelen. Dit leidt tot ontstekingen en pijn.

Een vicieuze cirkel.

Likdoorns kunnen ook voor voetproblemen zorgen. Deze hoornachtige eeltplekken met een doorn die diep naar binnen reikt, worden veroorzaakt door schoenen die niet goed passen of door een verkeerde stand van de voet. Ze zijn vaak uiterst pijnlijk en kunnen ze leiden tot ontstekingen of weefselsterfte.

De basische voetverzorging: Alka® Voet en Nagel

Alka® Voet en Nagel is een speciale basische 20 dagen kuur voor het intensief en actief ontzuren van je voeten en nagels. Je ontzuurt je voeten en nagels van binnenuit door dagelijks enkele glazen water met Alka® Druppels te drinken. Met Alka® Bad en Alka® Crème verzorg je je voeten en nagels van buitenaf. Hiermee herstel je het gezonde zuur-base evenwicht van je voeten.

Met deze kuur hoef je de deur niet uit en kan je gemakkelijk zelf je voeten verzorgen en onderhouden. Met bijgeleverd kuurschema ga je stapsgewijs aan de slag.

Alka® Voet en Nagel kuur:

  • Lost kalknagels geleidelijk op en zorgt voor mooie nieuwe nagels,
  • Ondersteunt het gezonde huidproces,
  • Gezondere voeten en nagels na 20 dagen,
  • Neutraliseert zure afvalstoffen,
  • Met duidelijk kuurschema.

Hoe ziet de 20-daagse Alka® Voet en Nagel kuur eruit?

Gedurende 20 dagen drink je elke dag tussen de maaltijden door een paar glazen water met Alka® Druppels. Door Alka® Druppels aan je drinkwater toe te voegen wordt het water basisch. Het drinken van basisch water stimuleert je lichaam om de opgeslagen zure afvalstoffen in je lichaam en je voeten te neutraliseren en op te lossen.

Tijdens de kuur kan je heerlijk ontspannen en genieten van basische voetbaden met Alka® Bad. Deze baden lossen geleidelijk verkalking in de nagels op en zure afvalstoffen worden via je huid afgevoerd.

Breng vervolgens lichtjes Alka® Crème aan op je nagels en voeten. De basische pH-waarde en de natuurlijke oliën zullen jouw voeten zijdezacht maken en jouw nagels zullen weer glanzen.

Meer infromatie over Alka® Voet & Nagel