Producten Kies een categorie

Alka Bad: Basisch Badzout pH 8,5

“Een bad waar je baat bij hebt”

Alka® Bad is speciaal basisch badzout om te genieten van ontzurende lig-, hand- of voetbaden. De zeer rijke basische mineralenformule helpt het lichaam met het afvoeren van zure afvalstoffen en ondersteunt alle huidcondities .

 • Een diepe ontzuring dankzij natriumbicarbonaat
 • Ontspannen spieren door calcium en magnesium
 • Optimale vochtregulering met kalium en natrium
 • Diepe zuivering van de huid door bitterzout
Kies uw inhoud en hoeveelheid
Alka® Bad
Bezig met laden van opties...
- +
Prijs per stuk
Check Image
Vanaf € 8,60 nú voor € 10,75
20% Alka® Ontzuringsweken korting!
€ 0,2 per dag
Op voorraad
voor 16:00 uur besteld, vandaag nog verstuurd!

Meer dan 1000 verkooppunten
Meer dan 1000 verkooppunten
Altijd eentje bij u in de buurt
Voor 16:00 besteld
Voor 16:00 besteld
Vandaag ook nog verstuurd
Alka staat altijd voor u klaar
Alka staat altijd voor u klaar
Persoonlijk advies voor al onze producten

Wat is Alka® Bad?

In veel culturen is baden een aangename traditie, een zinvol ritueel of een luxe. Baden is een combinatie van rust, comfort en warmte. Drie dingen die steeds zeldzamer worden in ons dagelijks leven.

Alka® Bad is een speciaal badzout om te genieten van ontzurende volle, hand- of voetbaden. De zeer rijke mineraalformule van Alka® Bad geeft het badwater een optimale basische waarde van ongeveer pH 8,5, waardoor uw huid een diepe reiniging krijgt. Het bevordert de afvoer van zure afvalstoffen en stimuleert de aanmaak van nieuwe gezonde huidcellen. Uw huid kan weer ademen en wordt heerlijk zacht.

Hoe werkt ontzuren met Alka® Bad?

Door Alka® Bad aan uw badwater toe te voegen krijgt het water een basische waarde van ca. pH 8,5. De zure afvalstoffen in uw lichaam worden door middel van een osmotische druk via de huid van binnen naar buiten getransporteerd. De zure afvalstoffen op de huid worden geneutraliseerd door het basische badwater. Wanneer het oude, verzuurde huidoppervlak wordt geneutraliseerd met Alka® Bad, kan de regulerende werking van uw talgklieren zorgen voor een nieuwe, optimale opbouw van de onderste vetlaag.

Alka® Bad bevat ook een weldadige hoeveelheid essentiële mineralen en sporenelementen die via de huid worden opgenomen. Uw huid wordt diep gereinigd en kan weer ademen.

Trakteer uzelf op de beste basische verzorging voor uw huid met Alka® Bad!

Waarom is een basische huidverzorging belangrijk?

De pH van onze huid is altijd lichtjes zuur, maar waarom? Zure afvalstoffen verlaten ons lichaam via de huid. Maar naarmate het lichaam in de loop der jaren zuurder wordt, wordt het natuurlijke regulerings- en vernieuwingsproces van de huid verstoord. Nieuwe huidcellen rijpen of sterven te snel af. De huid raakt verzuurd, droogt uit of wordt vet, met allerlei huidklachten tot gevolg.

Gezonde mensen hebben een zuur huidoppervlak met een pH-waarde van 5,5. Deze pH-waarde is veel lager bij mensen met een verzuurd lichaam. De epidermis wordt dan een broedplaats voor ziekteverwekkers. Dit veroorzaakt allerlei huidaandoeningen.

Basische huidverzorgingsproducten worden gebruikt om dit te voorkomen. In tegenstelling tot andere huidverzorgingsproducten, die vaak een te lage of te hoge pH-waarde hebben, bevatten deze producten een optimale pH-waarde (tussen 7,5 en 8,5).

Ontzurend

Basische baden helpen het lichaam om zure afvalstoffen via de huid af te voeren. Door basisch badzout aan uw badwater toe te voegen, krijgt het water een pH van ongeveer pH 8,5. Overtollige zuren in uw lichaam worden door osmotische druk van binnenuit door de huid getransporteerd. De zure afzettingen op de huid worden geneutraliseerd, waardoor de regulerende werking van de talgklieren wordt hersteld.

Na een paar baden is uw huid weer zacht en soepel!

Verzorgend

Himalayazout mineraliseert de huid: 

Het ongeraffineerde Himalayazout in Alka® Bad bevat in totaal 84 oorspronkelijke mineralen en sporenelementen. Deze worden bij elk bad optimaal door de huidcellen opgenomen. Een goede toevoer van mineralen en sporenelementen beschermt de huid tegen verzuring. 

Magnesium ontspant je spieren: 

Magnesium is een mineraal dat onder andere bijdraagt tot de ontspanning van de spieren. Alka® Bad bevat de juiste hoeveelheid magnesium voor een optimale ontspanning van uw spieren. Geniet van Alka® Bad na het sporten of na een stressvolle dag.

12 soorten edelstenen voeden uw huid: 

Edelstenen hebben een grote helende werking door hun mineraliserende en energetische kracht. Alka® Bad bevat daarom 12 verschillende soorten edelstenen in zuivere poedervorm: agaat, amazoniet, barnsteen, bergkristal, carneool, chalcedoon, chiastoliet, chrysopraas, citrien, rozenkwarts, turkoois, smaragd.

edelstenen

Ondersteunend

Een verstoord zuur-base-evenwicht van de huid kan leiden tot allerlei (huid)aandoeningen en een droge huid. Basische huidverzorging met basisch badzout is dan een uitstekende behandeling om het verstoorde evenwicht te herstellen.

Maak indruk met een gezonde huid!

 

Gebruiksaanwijzing

Voor volwassenen: 3 lepels in een vol bad met een temperatuur van 36 °C-39 °C.

Voor baby & kind: 1 maatschepje per 30 liter badwater bij een temperatuur van 37 °C.

 

Download de huidverzorging brochure

Tips: 

Tip 1:Het basische ligbad

Geniet van de ontzurende werking van Alka® Bad met een warm ligbad. Laat uw bad vollopen met water. De ideale temperatuur van het badwater ligt tussen 36 °C-39 °C. Nadat het bad gevuld is, voegt u 3 schepjes Alka® Bad toe. Roer het badwater met de hand, zodat het badzout gelijkmatig oplost.

Om de afvoerende werking optimaal te laten verlopen, adviseren wij een badduur van 30-60 minuten of langer. Voor een beter resultaat borstelt u de huid regelmatig tijdens het bad om afvalstoffen te verwijderen en de bloedsomloop te stimuleren. Dep uw lichaam na een ontspannend bad zachtjes droog met een handdoek.

Alka® Bad neutraliseert de verzuurde laag van de opperhuid en zorgt er zo voor dat de zuurmantel van uw huid optimaal wordt opgebouwd, waardoor uw huid weerbaar en soepel wordt.

Tijdens een intensieve ontzuring moet u 3 tot 4 volledige baden per week nemen, daarna zijn 1 tot 2 ligbaden baden voldoende om uw zuur-base-evenwicht te ondersteunen. 

 

Tip 2: Het basische voet- en handbad

Vul uw voet- en/hof handbad met warm water (36 °C-39 °C). Voeg één maatlepel Alka® Bad toe. Roer het water goed om met uw hand, zodat het badzout gelijkmatig oplost. Ontspan gedurende 20-30 minuten of langer. Borstel uw voeten of handen regelmatig om afvalstoffen te verwijderen en de bloedsomloop te stimuleren. Geniet van het voet- en/of handbad na een lange dag op het werk, veel wandelen, of voor het slapen gaan.

Probeer tijdens een intense ontzuring elke dag een voet- en/of handbad te nemen, daarna zijn 3 à 4 voet- en/of handbaden per week voldoende om uw zuur-base evenwicht te ondersteunen. 

 

 

Tip 3: De basische douche

Neem een warme douche en reinig je lichaam met zeep. Na het spoelen, wrijf uw lichaam in met Alka® Bad. Smeer telkens een kleine hoeveelheid op uw handpalm en schrob het lichaam of delen van het lichaam ermee. Na het scrubben kort afspoelen met warm water en de huid laten drogen. 

Wij raden aan om 2 keer per week een basische douche te nemen om uw huid te ondersteunen en te voeden. Voor een optimale verzorging na de douche hebben wij de Alka® Crème en Alka® Deo ontwikkeld. 

Tip 4: Een weldaad voor uw baby en kind!

Gebruik Alka® Bad ook voor de lichaamsverzorging van baby en kind. Voeg 1 maatschep per 30 liter water toe aan het badwater met een temperatuur van 37 °C, roer het badwater met de hand zodat het badzout gelijkmatig oplost. Masseer het lichaam van de baby zachtjes met het basische water.

Het basische water is zeer geschikt voor de droge en geïrriteerde huid. Voor een optimaal effect moet het bad ongeveer 10 minuten duren. Wikkel uw kind in een zachte handdoek om zich na het bad af te drogen. Alka® Bad is van nature zacht en irriteert de ogen niet. Wij bevelen 2 basische baden per week aan.

Tip 5: Alka® Bad voor uw haarverzorging

Door het proces van verzuring gebruikt het lichaam de basische mineralen uit de haarwortels om de zure afvalstoffen te binden. Door de vermindering van de toevoer van essentiële basische mineralen vanuit de haarwortels, verliest het haar elasticiteit en vitaliteit. Het haar kan broos worden en dit kan leiden tot haaruitval.

Voeg 1 theelepel Alka® Bad toe aan een fles water van ongeveer 200 ml. Spuit deze oplossing regelmatig in uw vochtige haar en masseer het in de hoofdhuid. Daarna raden wij u aan uw haar uit te spoelen met een natuurlijke conditioner. Het mengsel kan tot 4 keer per week worden gebruikt. Door de ontzurende en voedende werking, verbetert u de conditie van uw haar.  

 

Bewaren: 

 • Buiten bereik van kinderen bewaren.
 • Bewaren op een droge plaats bij kamertemperatuur.
 • Let op dat het badzout kan leiden tot uitglijden in de douche. Altijd goed afspoelen na het douchen! 

 

Ingrediënten

Maris Sal, Himalayazout, Natriumbicarbonaat, Natriumcarbonaat, Kaliumcarbonaat, Calciumcarbonaat, Magnesiumsulfaat, Agaat, Amazoniet, Barnsteen, Bergkristal, Carneool, Chalcedoon, Chiastoliet, Citrien, Chyrsopraas, Rozekwarts, Turkoois en Smaragd.

Alka® Bad is vrij van: 

 • Dierlijke producten
 • Aroma's en geuren
 • Aluminium en parabenen
 • Conserveermiddelen
 • Kleurstoffen
 • Siliconen
 • Minerale oliën

Alka® Bad is verkrijgbaar in diverse verpakkingen:

 • Pot van 600 gram*
 • Pot van 1200 gram*
 • XXL Voordeelpot van 2400 gram*
 • Reisverpakking: 5 Alka® Bad doseerzakjes met een totaalinhoud van 250 gram.

*met praktische maatschep voor de juiste dosering

Netto inhoud:

Hoeveelheid

Hoeveel baden mogelijk

600 g

±12 ligbaden of ±72 hand- of voetbaden

1200 g

±24 ligbaden of ±144 hand- of voetbaden

XL Voordeelverpakking

±48 ligbaden of ±288 hand- of voetbaden

Reisverpakking

±5 ligbaden of ±30 hand- of voetbaden

 

 

 • Ik heb geen bad. Hoe kan ik Alka® Bad gebruiken zonder bad?

  Alka® Bad kan ook worden gebruikt als handbad of als voetbad.

 • Hoe werkt Alka® Bad?

  Alka® Bad is basisch badzout dat het lichaam helpt met het afvoeren van losgeweekte zure afvalstoffen. Door toevoeging van Alka® Bad aan uw badwater krijgt het water een basische waarde van circa pH-waarde 8,5. Zure afvalstoffen in uw lichaam worden via de huid door een osmotische druk van binnen naar buiten afgevoerd. De zure afzettingen op de huid worden geneutraliseerd door het basische badwater.

 • Mogen baby's ook in het Alka® Bad?

  Jazeker, baby's mogen ook in Alka® Bad. Dit is erg goed en heilzaam voor hun zachte huid.

 • Hoe lang moet ik in een Alka® Bad voor het beste resultaat?

  Wij adviseren een badduur van 30 - 60 minuten voor een optimaal resultaat.

 • Hoe lang moet ik een hand- of voetbad nemen voor het beste resultaat?

  Wij adviseren een badduur van 20 -30 minuten voor een optimaal resultaat.

 • Hoe vaak mag ik een Alka® Bad nemen?

  1 tot 3 keer per week.

 • Hoeveel keer per week mag ik een voetbad nemen?

  2 keer per week. Bij klachten kunt u vaker een voetbad nemen. Neem voor persoonlijk advies contact op met onze coaches.

 • Hoeveel keer per week mag ik een handbad nemen?

  2 keer per week. Bij klachten kunt u vaker een handbad nemen. Neem voor persoonlijk advies contact op met onze coaches.

 • Mag je ook Alka® Bad gebruiken bij huidproblemen?

  Alka® Bad is in te goed te gebruiken bij huidproblemen. Het badzout is zodanig samengesteld dat het zowel de problematische als de gezonde huid ondersteunt.

 • Mag Alka® Bad worden gecombineerd met Alka® Scrub en Alka® Crème?

  Alka® Bad kan los worden gebruikt maar ook worden gecombineerd met Alka® Scrub en Alka® Crème voor een gezonde en stralende huid.