Pittige pompoensoep

Ingrediënten

  • 1 pompoen
  • 4 vleestomaten 
  • 2 paprika’s
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 bol knoflook
  • Paar takjes tijm
  • Kurkuma
  • Kokosvet of -olie
  • Bouillon
  • Zeezout

Bereiding

Verwarm de over voor op 200 graden Celsius. Schil de pompoen en snijd deze in stukjes. Snijd de tomaten, ui, peper en paprika’s in stukjes. Ontdoe de knoflook bol van de buitenste velletjes.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel hierover de stukjes pompoen, tomaat en paprika. Verdeel hier een beetje olie of kokosvet over. Strooi er wat vers gemalen peper en zeezout overheen.

Besprenkel de knoflookbol met een paar druppels olie of een beetje kokosvet. Verpak deze in aluminium folie samen met de tijm. Leg het pakketje in het midden op de bakplaat met groenten. Schuif de plaat in de voorverwarmde oven en laat de groenten ongeveer 20 minuten grillen.

Doe ondertussen wat olie of kokosvet in de pan fruit hierin de ui en het pepertje op een zacht vuur. Doe er wat kurkuma en zeezout bij. Doe alle groentes uit de oven bij de ui en peper. Voeg hier 1.5 liter water bij. Breng dit tegen de kook aan. Knijp de knoflookbol leeg in de soep. Haal de tijm van de takjes en voeg dit bij de soep. Breng het op smaak (gistvrije) bouillon. Serveer eventueel met een paar sneetjes stokbrood.