Een paasbest basisch recept

Kippen-kokos-groentesoep


De paasdagen staan voor de deur. Een feestelijk moment voor u en uw cliënten. Met onderstaand recept van Rineke Dijkinga eten u en uw cliënten ook tijdens Pasen basisch. Voor een ontzurend- en gezond leven.

Ingrediënten

  • 2 flinke uien
  • ​2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel extra virgin kokosolie
  • 1 theelepel sambal of cayenne of een half rood pepertje
  • ​1 theelepel kurkuma
  • 1,5 liter water
  • 1 hele biologische soepkip*
  • 4 biologische kippenbouillontabletten
  • 1 zoete aardappel van ca. 250 gram
  • 1 blikje kokosmelk van 400 ml
  • 1 theelepel gemalen citroengras
  • 1.5-2 centimeter vers geraspte gemberwortel
  • circa 400 gram verse kleingesneden groenten (bijv. broccoli, wortel, prei, bleekselderij, taugé)
  • eventueel nog 1 fijngesneden bosuitje vlak voor het serveren erover strooien

*Deze zijn vaak iets ouder en minder mals. Een klein scheutje azijn/witte wijn door uw soep maakt het malser.

Bereiding

Pel en snij de uien en knoflook, doe deze in een pan en laat beiden glazig worden. Doe vervolgens de kokosolie, sambal/rode peper of cayenne erbij en laat even smoren. Doe vervolgens het water, de kip en de bouillontabletten erbij en laat op een laag vuurtje pruttelen. Na circa 1 uur mag de zoete aardappel erbij. Laat alles in circa 1,5-2 uur gaar worden. Haal de kip eruit en pureer de bouillon met een staafmixer. Doe het citroengras, de kurkuma, de kokosmelk en de geraspte gemberwortel erbij. Haal de kip van het bot af. Snijd het kippenvlees in kleine stukjes en voeg dit weer bij de bouillon. Snijd circa 400 gram verse groenten in kleine stukjes en doe deze in de soep. Laat beetgaar worden. Proef of de soep op smaak is en voeg eventueel nog wat zeezout, peper of iets van de specerijen toe.

Bon appétit en fijne paasdagen!