Een frisse kersen smoothie

Ingrediënten:

  • 100-150 ml zure zuivel (bij voorkeur rauwmelkse kefir/yoghurt, anders biologisch/biologisch dynamisch)
  • Circa 200 ml kersensap (of anders kersen zonder pitten uit een pot)*
  • 1 avocado
  • 1 rode biet (voorgekookt)
  • 1 banaan
  • 1 eetlepel lijnzaad- of hennepolie
  • 2 eetlepels havervlokken fijn
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • Een paar verse muntblaadjes (anders 1 à 2 zakjes gedroogde pepermunt)

*Maakt u gebruik van kersen uit pot? Giet dan de siroop af en spoel de kersen een paar keer goed af.

Bereiding:

Plaats alle ingrediënten, op de havervlokken en pitten na, in de blender en meng tot een romige massa. Doe de havervlokken en pitten in een hakselaar en haksel ze fijn. Voeg dit toe aan uw romige massa in de blender en meng opnieuw. Als u de smoothie liever dunner heeft, voegt u wat water toe.

Santé!

Dit recept is gemaakt door Rineke Dijkinga. Rineke heeft in Sellingen haar praktijk voor orthomoleculaire- en natuurgeneeskunde. 

Meer recepten >>