Kennisdag ‘Happy hormonen door Zuur-base in balans’ op vrijdag 24 maart 2017

Samengesteld door het Care for Women Opleidingscentrum in samenwerking met het Alka Kenniscentrum.

Op vrijdag 24 maart 2017 vindt vanuit een uniek samenwerkingsverband de bijzondere kennisdag ‘Happy hormonen door zuur-base in balans’  plaats. De Zwitserse arts Paracelsus noemde in het begin van de zestiende eeuw verzuring van het lichaam al ‘de belangrijkste oorzaak van alle ziekten in het Westen’. Verzuring heeft vergaande gevolgen voor de gezondheid en zorgt tevens voor een ontregelde hormoon-balans. Deze ontregeling zorgt voor een breed  scala van gezondheids problematiek. Gedurende de kennisdag krijgt u een beter inzicht in de verbanden tussen lichaamsverzuring, hormonale ontregeling(en) en de samenhang met tal van (chronische) ziekten.

Gastdocenten

Twee bijzondere gastsprekers geven op 14 maart een invulling aan de kennisdag: 

Karin Stronk (CFW) 

Karin Stronk is verpleegkundige en heeft ruim 25 jaar ervaring als docente verpleegkunde. Sinds een aantal jaren is zij verbonden aan Care for Women als specialiste en daarnaast is zij ook betrokken als docente binnen het opleidingscentrum van Care for Women. Zij heeft zich tevens gespecialiseerd als zuur-base coach en als oplossingsgericht therapeut. Deze beide disciplines past zij toe bij de begeleiding en ondersteuning van cliënten in haar praktijk ‘Hormonenzorg’.  Karin is een bevlogen en enthousiaste therapeut die haar ervaringen graag deelt met collega’s. Haar doelgroep binnen de praktijk zijn vrouwen en het behandelen van hormonale problematieken in de breedste zin van het woord. Het  credo van Karin is: ‘Elke vrouw verdient het om altijd de beste versie van zichzelf te zijn.

Tijdens de ochtendinvulling van de kennisdag gaat Karin dieper in op lichaamsverzuring, alle hiermee gepaard gaande hormonale ontregelingen en het belang van lichaamsontzuring. Ook is er volop aandacht en ruimte voor casuistiek en toepassingen binnen de praktijk. 

Rineke Dijkinga

Rineke Dijkinga is orthomoleculair therapeut en heeft een praktijk in het plaatsje Sellingen en zij is auteur van diverse boeken waaronder de succesvolle reeks boeken Weten van (H)eerlijk Eten en haar recent verschenen  nieuwe boek: alles draait om je hormonen. Na haar 6 jarige HBO opleiding voor Natuurgeneeskunde en Homeopathie in Bloemendaal heeft zij de 2 jarige psycho-neuro-immunologie opleiding gevolgd.

Rineke is een veelgevraagd en bevlogen gastspreekster in binnen en buitenland en zij neemt u graag mee naar de fascinerende wereld van de orthomoleculaire voedingsgeneeskunde.

Haar drijfveren:                          

Het verschaffen van kennis over de rol van voeding ten aanzien van gezondheid, hormonen, gewicht, nachtrust etc.

  1. Kennisoverdracht voor wat betreft eerlijke- maar vooral ook heerlijke voeding die het lichaam alle bouwstoffen geeft die het nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren.
  2. Kennisoverdracht over voedingsmiddelen die voor de gezondheid, maar ook voor de gezondheid van het milieu die een goed, eerlijk, volwaardig en LEKKER alternatief zijn voor de vele bewerkte, geraffineerde ('lege') milieu belastende en onvolwaardige voedingsmiddelen waar wij ons (nog te) vaak mee voeden.

Oftewel à la Rineke: 'Met gezond oud worden  door middel van gezonde voeding, kun je niet jong genoeg beginnen’ en de beste dokter staat in de keuken!. Kijk voor meer informatie op www.rinekedijkinga.nl

Praktische  informatie over de kennisdag:

Locatie: omgeving Amersfoort . 

Van  10:00 uur tot 17.00 uur

Prijs: € 150,- excl. btw,  (€ 130,00 voor Alka® & Care for Women therapeuten) inclusief  koffie, thee, lunch, naslagwerk en zuur-base kuurset t.w.v. 69,95.

 

Meld u direct aan

Voor welke kennisdag wilt u zich aanmelden? *