Alka® Kenniscentrum

Het Alka® Kenniscentrum maakt wetenschappelijke kennis over lichaamsverzuring inzichtelijk en deelt deze met gezondheidsprofessionals. Door middel van kennisdagen en opleidingen wil het Alka® Kenniscentrum bijdragen aan een bredere visie in de gezondheidszorg.

Met de juiste balans tussen zuur en basisch maken we de weg vrij voor herstel van ziekten en overgewicht!
Met deze visie zoekt het Alka® Kenniscentrum naar nieuwe kennis met als doel de gezondheid te bevorderen. 

Kijk in de agenda voor aankomende kennisdagen en workshops:

Vanwege de nieuwe richtlijnen van het RIVM zijn alle kennisdagen tot 1 juni komen te vervallen.
 

Kennisdagen Datum Tijd Plaats Prijs
Nieuwe datum
Opleidingsdag Zuur-Base Coach
Noodzaak tot ontzuren wordt steeds groter
27 november 2020 Van 10:00 tot 16:00 uur Fonteinkerk
Robert Kochstraat 4
3817 JM Amersfoort
€ 50,- excl. btw
Inclusief koffie, thee en lunch
Wegens succes herhaald!
Themadag Hormonen

met Leen Steyaert
22 januari 2021 Van 10:00 tot 16:00 uur De Rooi Pannen Fellenoordstraat 93
4811 TH Breda
€ 65,- excl. btw
Inclusief koffie, thee en lunch

Wij nodigen u van harte uit één van bovenstaande kennisdagen en/of workshops bij te wonen. Vul hiervoor uw gegevens in op onderstaand formulier. U ontvangt na het versturen hiervan een bevestiging via de e-mail.

Opleidingsdag tot Alka Zuur-Base Coach

Inhoud van de opleidingsdag:
Leer in één dag alles over de ins- en outs van lichaamsverzuring. Er wordt ingegaan op de fysiologie en pathologie van lichaamsverzuring en de verbanden tussen de diverse orgaansystemen. Krijg inzicht in wetenschappelijke bevindingen gecombineerd met casuïstiek, toepassing van zuur-base voedingsvoorschriften en praktische tools waarmee u direct als zuur-base coach aan de slag kunt.

Uw docenten

Karin Stronk, hoofddocente Care for Women Kennisinstituut
De opleidingsdag wordt ingevuld door Karin Stronk. Karin is Care for Women specialiste en gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met vrouwelijke hormonen. Karin is tevens gespecialiseerd zuur-base coach en verpleegkundige met ruim 25 jaar onderwijservaring. Zij neemt u mee in de fysiologie en pathologie van lichaamsverzuring en bespreekt de verbanden tussen de orgaansystemen.


Ingrid van Bergen, coördinator netwerk gezondheidsprofessionals
Ingrid heeft ruim 10 jaar ervaring als natuurgeneeskundige. Binnen haar praktijk werkt zij o.a. met natuurdiëtiek en fytotherapie. Ingrid is tevens gespecialiseerd zuur-base coach en aanspreekpunt voor de Stichting Zuur-base Kennis. Tijdens deze opleidingsdag deelt zij ’s middags haar kennis over voeding en behandelt zij casuïstiek met praktisch, direct toepasbare informatie voor in de praktijk.

Daarom kiest u voor de opleidingsdag zuur-base coach:
✓ Deskundige en gespecialiseerde docenten
✓ Wetenschap gecombineerd met praktische tools
✓ Na de opleidingsdag direct aan de slag als zuur-base coach
✓ Vindt plaats op een centraal gelegen locatie in het land
✓ Uitreiking van een certificaat


 

Verdiepende themadag 'Hormonen' met Leen Steyaert

Care for Women Kennisinstituut biedt in samenwerking met Stichting Zuur-Base Kennis deze speciaal ontwikkelde nascholing aan die dieper ingaat op het effect van leefstijl met betrekking tot het hormonale systeem van vrouwen gedurende de overgangsperiode.

Inhoud themadag
Aan bod komt factor stress, één van de belangrijkste leefstijlfactoren als het gaat om klachtenvermindering. Welke relatie bestaat er concreet tussen het hormonale stelsel en stress? En wat kun je als professional doen om vrouwen hierbij te helpen? De samenhang van voeding en hormonale klachten wordt uitgebreid besproken en er wordt dieper ingegaan op de adviezen die je cliënten kunt geven, als ook het effect van bewegen. Verder wordt er bij deze themadag stilgestaan bij een tweetal zaken die vaak onderbelicht blijven tijdens scholingen: seksualiteit en een ouder wordend lichaam. Wat betekent de hormonale verandering van de overgang concreet op de ouder wordende huid en op een ouder wordend lichaam? En wat kun je op dit terrein aan je cliënten adviseren? Kortom een verdiepende nascholing in combinatie met vele praktische tips, welke direct in te zetten zijn in uw dagelijkse praktijk.

Uw docent
Menopauze-expert Leen Steyaert heeft al meer dan 25 jaar ervaring in de complementaire en natuurgeneeskunde en specialiseerde zich als nutritioniste aan het Vlaamse Instituut voor Orthomoleculaire Wetenschappen. Ze is gezond-heidsbegeleidster en de eerste Vlaamse menopauzeconsulente. Zij schreef al vele boeken over de overgang. In haar nieuwste boek legt ze vooral de nadruk op wat vrouwen kunnen doen op het gebied van voeding, leefstijl, stress en beweging.

Meld u direct aan

Voor welke kennisdag wilt u zich aanmelden? *