Alka® Kenniscentrum

Het Alka® Kenniscentrum maakt wetenschappelijke kennis over lichaamsverzuring inzichtelijk en deelt deze met gezondheidsprofessionals. Door middel van kennisdagen en opleidingen wil het Alka® Kenniscentrum bijdragen aan een bredere visie in de gezondheidszorg.

Met de juiste balans tussen zuur en basisch maken we de weg vrij voor herstel van ziekten en overgewicht!

Met deze visie zoekt het Alka® Kenniscentrum naar nieuwe kennis met als doel de gezondheid te bevorderen. 

Agenda

Kennisdagen Datum Tijd Plaats Kosten

Lezing Dr. Tisscher:
Fibromyalgie, een onoverkomelijke aandoening?
 
13-11-2019 19:00 - 22:00 Total Health Academy
Weidehek 34
4824 AS Breda

€ 55,-
(Incl. syllabus)


Opleidingsdag
tot Alka® zuur-base coach

22-11-2019 10:00 - 16:00 Fonteinkerk
Robert Kochstraat 4
3817 JM Amersfoort


€ 50,-
(incl. koffie, thee en lunch)

 

Informatie Themadag 'Hormonen' met Leen Steyaert | 20 september 2019
Menopauze-expert Leen Steyeart schreef al vele boeken over de overgang. In haar nieuwste boek legt ze vooral de nadruk op wat vrouwen kunnen doen op het gebied van voeding, leefstijl, stress, beweging etc.

Care for Women biedt in samenwerking met AlkaVitae deze speciaal ontwikkelde scholing aan voor de zorgprofessionals. Een verdiepende nascholing welke dieper ingaat op het effect van leefstijl met betrekking tot het hormonale systeem van vrouwen gedurende de overgangsperiode.
Leen Steyeart zal tijdens deze dag dieper ingaan op de factor stress, één van de belangrijkste leefstijlfactoren als het gaat om klachtenvermindering. Welke relatie bestaat er concreet tussen het hormonale stelsel en stress? En wat kun je als professional doen om vrouwen hierbij te helpen? Daarnaast zal ze uitgebreid de samenhang van voeding en hormonale klachten bespreken. Leen Steyeart zal dieper ingaan op de adviezen die je cliënten kunt geven, maar ook het effect van bewegen zal vanuit een dieper perspectief belicht worden.
Verder wordt er bij  deze deze themadag stilgestaan bij een tweetal zaken die vaak onderbelicht blijven tijdens scholingen. Seksualiteit en een ouder wordend lichaam. Wat betekent de hormonale verandering van de overgang concreet op de ouder wordende huid en op een ouder wordend lichaam? En wat kun je ook op dit terrein je cliënte adviseren?

Tot slot zal ook aandacht besteedt worden aan seksualiteit. Vaak nog een taboe als het gaat om het effect van de overgang. Kortom een verdiepende scholing in combinatie met vele praktische tips, welke direct in te zetten zijn in de dagelijkse praktijk.

 

Informatie Lezing Dr. Tisscher: Fibromyalgie, een onoverkomelijke aandoening?
Inhoud van de lezing:
2 op de 100 Nederlanders heeft fibromyalgie en dit aantal is sterk groeiende. Vrouwen hebben 10 tot 20 keer vaker fibromyalgie dan mannen en de eerste klachten ontstaan meestal tussen de 20 en 40 jaar. Fibromyalgie is een aandoening waarbij je last hebt van chronische pijn in je spieren en bindweefsel door de ophoping van zure afvalstoffen in het bind- en spierweefsel. Vaak gaat deze pijn gepaard met stijfheid, vermoeidheid, slaapstoornissen en stemmingswisselingen.  Helaas worden de klachten op steeds jongere leeftijd gesignaleerd, ook bij jongeren komt de aandoening in toenemende mate voor. De diagnose fibromyalgie zorgt voor een grote impact en vraagt veelal ook om een vergaande verandering en aanpassing van de leefstijl. In 1976 werd fibromyalgie aangemerkt als een op zichzelf staande aandoening. Inmiddels wordt er al ruim 40 jaar onderzoek gedaan naar de oorzaak van fibromyalgie. Doordat de ziekte vrij complex is, weten wetenschappers (nog) niet waardoor de ziekte wordt veroorzaakt.

Gedurende deze interactieve lezing gaat Dr. Tisscher vanuit zijn jarenlange ervaringsweg verder in op deze aandoening. Via het paradigma “ hoe kan ik geholpen worden ?“: Integrale en leefstijl geneeskunde ! worden handvatten voor in de praktijk aangereikt om het klachtenpatroon op te heffen: (biochemie) dan wel geneutraliseerd / zintuiglijk reageren/ jachtinstinct/(PPM, gehoor en gevoel) dan wel adaptatie van de hooggevoeligheid.

Voor de begeleiding van cliënten met fibromyalgie komen bindweefselzones en acupunctuurpunten aan bod en de 12-18 drukpijnpunten en de drukpijndrempel limiet. Het belang van een goed zuur-base evenwicht word besproken en het metabolic typing diet.
Kortom, deze lezing is een aanrader voor iedere therapeut die binnen de praktijk met fibromyalgie van doen heeft!


Opleidingsdag tot Alka Zuur-Base Coach
Tijdens deze kennisdag wordt ingegaan op de fysiologie en de pathologie van lichaamsverzuring en de verbanden tussen de diverse orgaansystemen. Ook is er praktische, direct toepasbare informatie voor in de praktijk en wordt er casuistiek behandeld. Daarnaast is er uitleg over de toepassing van zuur-base voedingsvoorschriften binnen de praktijk en wordt er uitleg gegeven over het toepassen van supplementen.
De kennisdag wordt ingevuld door Karin Stronk,  hoofddocente van het Care for Women Kennisinstituut. Daarnaast is  Karin Care for Women specialiste en verpleegkundige met ruim 25 jaar onderwijservaring.
Karin is gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met vrouwelijke hormonen en zij is tevens gespecialiseerd zuur-base coach. Ingrid van Bergen, coördinator van het Alka netwerk van gezondheidsprofessionals geeft ’s middags toelichting over praktische toepassingen binnen de praktijk. Aan het einde van deze kennisdag wordt een certificaat uitgereikt.  

Online Trainingen

Wilt u gratis een korte opfris training over ontzuren? Alka® heeft speciaal hiervoor enkele korte trainingen ontwikkeld die u snel de benodigde kennis bijbrengen over ontzuren. Na elke training ontvangt u tevens een certificaat over het betreffende onderwerp. U kunt de training aanvragen via het emailadres: support@alkavitae.com

Meld u direct aan

Voor welke kennisdag wilt u zich aanmelden? *