Gezonde Thee: 10 Logische Redenen om Thee te Drinken

Thee is gezond! Inderdaad, maar waarom? Welke bijzondere eigenschappen van thee zijn nu daadwerkelijk goed voor het lichaam? Na enkele gesprekken met voedingsdeskundigen en veel onderzoek hebben we 10 logische redenen voor u geselecteerd. 

1.Thee is genieten!

De belangrijkste, maar ook de minst genoemde reden is: genieten! Genieten van een heerlijk kopje thee is tot rust komen en daarmee de dagelijkse stroom invloeden even laten voor wat ze zijn. Kortom, het vermindert stress. Stress staat hoog op de oorzakenlijst van allerlei kwaaltjes en verzuurt ook nog het lichaam. 

2.Thee is ontspannen

Iedereen die wel eens heeft geroken aan een warme goede kruidenthee voelt gelijk de longen openen en de ontspanning door elke ader stromen. Als dat niet goed is voor het lichaam! Thee helpt daarbij zoals gezegd om stresshormonen te verlagen, vermindert cholesterol en helpt u om af te vallen, doordat het uw verbranding versnelt zonder uw hartslag te verhogen.

3.Kruiden zijn de bron van de natuur

Kruiden zijn supergezond. En een goede kruidenthee bevat zoals de naam al aangeeft diverse kruiden. Zoals kaneel, dat al eeuwenlang gebruikt in de geneeskunde tegen de bestrijding van diverse dingen. Of peterselie, dat enorm veel gezonde voedingstoffen bevat zoals calcium, magnesium, foliumzuur, mangaan en vitamine A, B en C. Rozemarijn is ook een bijzonder kruid omdat het een positieve invloed heeft op je geheugen en concentratievermogen. De laatste die we hier graag noemen is kurkuma. Kurkuma helpt ons immuunsysteem te versterken door afvalstoffen uit ons lichaam te verdrijven. 

4.Afvallen

Wanneer u in het algemeen gezonder eet en meer sport kan thee de vetverbranding stimuleren, waardoor u sneller zult afvallen. Thee zuivert daarbij het lichaam en kan vochtophopingen in het lichaam verminderen. Ook dit helpt om gewicht te verliezen. Thee is natuurlijk geen wondermiddel waardoor u gelijk tien kilo kwijt bent, maar het past erg goed in elk dieet en zal zeker helpen. 

5.Thee is (vaak) niet verzurend

Zoals onze collega aantoont in de onderstaande video zijn de meeste soorten thee niet verzurend. Alka® thee heeft zelfs een pH van 7, yes!

6.In thee zitten de goeie stofjes

In thee zitten veel stofjes die goed zijn voor ons lichaam zoals:

  • Fluoride: beschermt tegen tandbederf
  • Mangaan: helpt enzymen in het lichaam die betrokken zijn bij de energiestofwisseling
  • Flavonoïden: stoffen die volgens het voedingscentrum bescherming bieden tegen allerlei kwaaltjes

7.Thee zit boordevol antioxidanten

Waarschijnlijk spelen antioxidanten in thee een grote rol bij de beschermen tegen schadelijke stoffen in bijvoorbeeld rook, zonlicht en voeding. Antioxidanten komen verder vooral veel voor in groenten, fruit en volkoren graanproducten. Wie meerdere koppen thee per dag drinkt, heeft ongeveer 30 procent minder kans op verkalking van de slagaders, zo concludeerden onderzoekers van de Universiteit Utrecht.

8.Thee is vocht

Vaak staan we er niet bij stil maar we drinken te weinig. We krijgen vaak veel minder dan de aanbevolen 1,5 liter water per dag binnen. Thee helpt hierbij, met name de echte theeleuten die op het werk lekker blijven drinken krijgen al snel een liter thee binnen. 

9. Thee is vitamine, mineralen en weerstand

Veel soorten thee bevatten mineralen en vitamines, maar slechts in kleine hoeveelheden. Ze helpen echter bij de opname van deze essentiële bouwstoffen. Hierdoor werkt u aan uw weerstand met elk kopje thee. Mooi meegenomen toch!

10.Thee is gewoon lekker

Last but not least: thee is gewoon lekker! Heeft dit iets met gezondheid te maken? Niet echt, maar het is zeker een reden om thee te blijven drinken. 

Lekker blijven drinken dus

De gezonde eigenschappen zijn talrijk, dus blijf vooral lekker thee drinken. Het helpt ontspannen, zit boordevol gezonde stofjes en geeft uw immuunsysteem een dagelijkse boost. Geen wonder dat elke cultuur zijn eigen magische thee heeft. 

Bekijk ook eens onze 52 kruidenthee >>