Gezonde ideeën

Ook een béétje beweging is kerngezond!

Beweging is gezond! En dat hoeft lang niet zo vermoeiend te zijn als u denkt. Bewegen is namelijk niet hetzelfde als sporten. 

Onze huid vaak te zuur!

De huid is altijd licht zuur, maar waarom? Simpel, zure afvalstoffen verlaten ons lichaam via de huid. In de afgelopen jaren raken we steeds meer verzuurd waardoor de natuurlijke huidregulering wordt verstoord.

Huidcyclus

Elke 15 tot 30 dagen wordt de huid compleet vernieuwd. Dit vernieuwingsproces speelt een essentiële rol bij een gezonde huid. De hele cyclus bestaat uit de geboorte en sterfte van de huidcel, deze noemen we keratinocyten.

Goede alternatieven voor verzurende gewoontes

We kennen allemaal de uitdrukkingen “een zuur gezicht trekken” en “een zuurpruim zijn”. Ze klinken wat ouderwets, maar ze zijn actueler dan het lijkt. Waarom? Onze lichamen verzuren, doordat we te veel verzurende stoffen binnenkrijgen. 

10 lekkere manieren om uw huid te voeden!

Onze huid heeft, net als de rest van ons lichaam, precies de juiste voeding nodig. Maar welke voeding is dit? Waarvan gaat onze huid stralen? We zochten het voor u uit.

Over baking soda en zuiveringszout - en of het ook ons lichaam reinigt...

Zuiveringszout. Het woord alleen al belooft een reinigende werking, maar wat kan er dan precies allemaal mee ‘gezuiverd’ worden? Ook ons lichaam?

10 Goede supplementen voor krachttraining

Wanneer u met een serieus doel voor ogen naar de sportschool gaat, is het mogelijk uw gewenste doel nog sneller en beter bereiken. Door goede voeding, maar ook door supplementen die zijn afgestemd op uw training.

Top 25 basische voedingsmiddelen

De verzuring van ons lichaam is een actueel gezondheidsthema. Voeding speelt hierin een doorslaggevende rol...

15 voedingstips om af te vallen

Overgewicht. Het kunnen een paar kilootjes zijn, of een structureler probleem, maar de brandende vraag die iedereen zich stelt is: hoe kom ik er vanaf? 

Zo stralend is straling niet

Ontwikkelingen staan niet stil en eerlijk is eerlijk: ze maken ons leven een stuk gemakkelijker. Maar of het ook gezond is?

 

Hoe kunt u afvallen met thee?

Hoe kunt u afvallen met thee? Natuurlijk is het geen wondermiddel; wanneer er verder niets aan het voeding- en beweegpatroon wordt veranderd zal er niet veel gewichtsverlies ontstaan. 

Handige tips om te koken met een klein budget!

Zelf koken is een stuk gezonder dan kant-en-klaarmaaltijden. We weten wat er in gaat en door verse producten te gebruiken is de smaak ook nog eens veel beter. 

Balans in uw leven - 15 Simpele Tips om Snel weer in Balans te komen!

De balans in het leven, het is vaak makkelijker gezegd dan gedaan! Een gezin, een drukke baan, en allerlei verplichtingen die bij het dagelijks leven horen: het is niet altijd eenvoudig om de balans te bewaren.

Waar voldoet een goed Detox-Dieet aan?

Detoxen is de laatste tijd een trendy toverwoord geworden, waarbij “snel” en “grondig” belangrijke sleuteltermen zijn om direct voor een goede gezondheid te zorgen.

Gezond en verantwoord koolhydraatarm eten

Op het moment lijkt koolhydraatarm eten de hype in dieetland. Vele studies leveren ook het bewijs dat koolhydraatarm eten leidt tot sneller gewichtsverlies dan koolhydraatrijk eten. Maar kijk uit.

10 Logische Redenen om Thee te Drinken

Thee is gezond! Inderdaad, maar waarom? Welke bijzondere eigenschappen van thee zijn nu daadwerkelijk goed voor het lichaam? Na enkele gesprekken met voedingsdeskundigen en veel onderzoek hebben we 10 logische redenen voor u geselecteerd. 

Afvallen met water: hoe gaat dat?

Afvallen door gewoon regelmatig een glas water te drinken? Ja ja, zult u denken: zo gemakkelijk kan het niet zijn! Maar het is wel degelijk waar!