Blog

Waar voldoet een goed Detox-Dieet aan?

Detoxen is een trendy tover-woord geworden, waarbij “snel” en “grondig” belangrijke sleuteltermen zijn om direct voor een goede gezondheid te zorgen. Maar kan iedereen detoxen?

Het belang van basische huidverzorging

Jouw huid is jouw jas. Zorg er goed voor. Weinig mensen weten dat basische huidverzorging essentieel is voor een gezonde huid. 

Onze huid is vaak te zuur!

De huid is altijd licht zuur, maar waarom? Simpel, zure afvalstoffen verlaten ons lichaam via de huid. In de afgelopen jaren raken we steeds meer verzuurd waardoor de natuurlijke huidregulering wordt verstoord.

Ook een béétje beweging is kerngezond!

Beweging is gezond! En dat hoeft lang niet zo vermoeiend te zijn als u denkt. Bewegen is namelijk niet hetzelfde als sporten. 

Een leven na de 30-dagen kuur

We geven u diverse tips over hoe u eenvoudig het basische leven na de kuur kunt voortzetten, zonder dat malse biefstukje in de prullenbak te hoeven gooien. Want ook genieten is onderdeel van het ontzuringsproces.

Zo ziet uw huidcyclus eruit

Het verliezen van huidcellen is een natuurlijk en continu proces. Uw huid vernieuwt zich ongeveer elke 28 dagen. Dit vernieuwingsproces speelt een essentiële rol bij een gezonde huid. De hele cyclus bestaat uit de geboorte en sterfte van de huidcel. We leggen het proces hier voor je uit.

10 lekkere manieren om uw huid te voeden!

Onze huid heeft, net als de rest van ons lichaam, precies de juiste voeding nodig. Maar welke voeding is dit? Waarvan gaat onze huid stralen? We zochten het voor u uit.

Over baking soda en of het ook ons lichaam reinigt...

Zuiveringszout. Het woord alleen al belooft een reinigende werking, maar wat kan er dan precies allemaal mee ‘gezuiverd’ worden? Ook ons lichaam?

Top 25 basische voedingsmiddelen

Dit zijn de meest basische voedingsmiddelen die wij kennen. Krijgt u al trek?

15 voedingstips om af te vallen

Overgewicht. Het kunnen een paar kilootjes zijn, of een structureler probleem, maar de brandende vraag die iedereen zich stelt is: hoe kom ik er vanaf? 

Zo stralend is straling niet

Ontwikkelingen staan niet stil en eerlijk is eerlijk: ze maken ons leven een stuk gemakkelijker. Maar of het ook gezond is?

 

Hoe kunt u afvallen met thee?

Hoe kunt u afvallen met thee? Natuurlijk is het geen wondermiddel; wanneer er verder niets aan het voeding- en beweegpatroon wordt veranderd zal er niet veel gewichtsverlies ontstaan. 

Balans in uw leven - 15 Simpele Tips om Snel weer in Balans te komen!

De balans in het leven, het is vaak makkelijker gezegd dan gedaan! Een gezin, een drukke baan, en allerlei verplichtingen die bij het dagelijks leven horen: het is niet altijd eenvoudig om de balans te bewaren.

Gezond en verantwoord koolhydraatarm eten

Koolhydraatarm eten is al een tijdje hip in dieetland. Vele studies leveren ook het bewijs dat koolhydraatarm eten leidt tot sneller gewichtsverlies dan koolhydraatrijk eten. Maar kijk uit.

10 Logische Redenen om Thee te Drinken

Thee is gezond! Inderdaad, maar waarom? Welke bijzondere eigenschappen van thee zijn nu daadwerkelijk goed voor het lichaam? Na enkele gesprekken met voedingsdeskundigen en veel onderzoek hebben we 10 logische redenen voor u geselecteerd. 

Afvallen met water: hoe gaat dat?

Afvallen door gewoon regelmatig een glas water te drinken? Ja ja, zult u denken: zo gemakkelijk kan het niet zijn! Maar het is wel degelijk waar!

Ik ga op vakantie en neem mee...

Of je nu thuis blijft, Nederland verkent of toch de grens overgaat, deze 5 tips zijn een absoluut om rekening mee te houden op (thuis)vakantie.

Wat doet multi-functioneel badzout?

In bad gaan is een combinatie van stilte, comfort en warmte. Drie dingen die in ons dagelijkse doen en laten steeds zeldzamer worden. Wat kun je allemaal met badzout doen? En wat als je geen bad hebt?

Het belang van een juiste pH-waarde

Verzuring kan op een makkelijke manier worden gemeten via de urine. Met de Alka® pH Test strips kunt u een indicatie krijgen van de mate van verzuring. Zo gaat u te werk...