Fleurige salsa

Ingrediënten

Voor de salsa:

  • 1 kleine mango
  • 1 kleine rode ui
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 1 avocado
  • 1 eetlepel gedroogd korianderblad
  • (of een paar takjes vers)
  • een paar blaadjes fijngehakte verse munt

Voor de dressing:

  • eventueel 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 2 eetlepels witte balsamicoazijn
  • 3 eetlepels olijfolie of, nog veel lekkerder: avocado-olie
  • snufje peper/zout
  • sap en rasp van 1 kleine biologische limoen
  • 1 flinke theelepel paprikapoeder
  • snufje cayennepoeder (echt een snufje!)

Bereiding

Snijd alle ingrediënten in blokjes en doe ze in een schaal. Eventueel kun je wat variatie in grootte aanbrengen, maar snipper de ui wel heel fijn. Meng de ingrediënten voor de dressing en schep deze door de groenten.

Serveertips

Maak er met behulp van een serveerring 4 à 5 mooie porties van, op een bedje van rode of groene sla, groene blaadjes of ijskruid. Of doe ze in een wrap of op een notencrackertje. Ook lekker om te serveren bij bijvoorbeeld het Mexicaans buffet.

Gezondheidstips

Tip à la Rineke: Als je de paprika’s eerst grilt, dan laat afkoelen en vervolgens ontvelt, krijgt deze salade veel meer smaak.

Recept van Rineke Dijkinga, natuurgeneeskundig en orthomoleculair therapeute en schrijfster van de succesvolle boekenreeks (W)eten van (H)eerlijk eten een  heerlijk basisch recept.