Crunchy granola met zomerfruit

Een recept van Rineke Dijkinga

Crunchy granola met zomerfruit

Ingrediënten

Voor circa 550-600 gram granola

  • 100 gram quinoa
  • 100 gram ongebrande noten
  • 50 gram havervlokken
  • 5 eetlepels boekweit (of kasha)
  • 3 volle eetlepels zonnebloempitten
  • 3 volle eetlepels pompoenpitten
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 2 eetlepels kokosrasp
  • 1 kleine theelepel Keltisch zeezout
  • 2 eetlepels Ghee, gesmolten kokosolie (of olijf-, pompoenpit-, avocado-, hazelnoot-, pistache-, of amandelolie)
  • 1,5 eetlepel anijs- en/of venkelzaad
  • 1 koffielepel kaneel
  • Rood fruit

Bereiding

Pof de quinoa: Dompel de quinoa een paar minuten onder in water. Laat dan goed uitlekken.

Zet een koekenpan (zonder teflon) met een dikke bodem op het gas. Als de pan flink heet is doet u de quinoa erbij. Zet het gas iets lager en doe de deksel erop. Blijf erbij om de pan om de circa halve minuut te schudden. Na een tijdje hoort u de quinoa poffen. Als u bijna niets meer hoort haalt u de pan van het vuur en is de quinoa gepoft.

Teveel werk? U kunt ook gepofte quinoa of quinoavlokken kopen. Dit is een stuk duurder maar dit bespaart u tijd.

Zet in de tussentijd de oven aan op 140 graden. Laat eventueel de kokosolie smelten. Spreid alle ingrediënten (met uitzondering van de quinoa) uit over een bakplaat en meng ze goed. Meng het zout met de olie en verdeel dit over het mengsel. Zet circa een half uur in de oven op 130 graden. Om de 8-10 minuten alles even doorscheppen. De gepofte quinoa erdoor mengen en af laten koelen. Goed afgesloten bewaren in een dichte trommel/pot.

Voeg met servering rood fruit toe. Smakelijk!