Je hebt maar 1 huid.
Zorg er goed voor.


Het belang van basische huidverzorging 

Onze huid is ons grootste orgaan. We hebben er maar één van. We noemen het ook wel onze derde nier. Wanneer het lichaam niet meer in staat is (overtollige) zure afvalstoffen via de nieren, darmen, longen en lever uit te scheiden, neemt de huid deze taak over. Een teveel aan zure afvalstoffen in de huidlagen verhoogt de zuurgraad, waardoor huidproblemen kunnen ontstaan.

Waarom basische huidverzorging gezond is voor jouw huid

Weinig mensen weten dat basische huidverzorging essentieel is voor een gezonde huid. Onze huid maakt continu nieuwe huidcellen aan. Hierdoor heeft iedereen elke maand een compleet nieuwe huid. Om dat proces goed te laten verlopen is een juiste zuurgraad nodig. Het bovenste deel van de huid, de opperhuid, bestaat uit vijf lagen. De buitenkant moet licht zuur zijn om ons te beschermen, de onderste laag moet basisch zijn voor een optimale aanmaak van nieuwe huidcellen.

Licht zure buitenkant = bescherming

De bovenste laag van de opperhuid is de hoornlaag. Dit is de laag die wij allemaal kunnen zien als de buitenkant van onze huid. Deze laag moet licht zuur zijn om onze huid te beschermen tegen indringers. De optimale pH-waarde hiervoor is ca. 5,5. Wanneer de hoornlaag echter zuurder wordt, ontstaat een perfecte voedingsbodem voor schimmels en slechte bacteriën. Dit kan tot huidklachten (verzuringsklachten) leiden.

Basische binnenkant = huidvernieuwing

In de onderste laag van de opperhuid, de basale laag, vindt de aanmaak van nieuwe huidcellen plaats. Deze huidcellen verplaatsen zich vervolgens naar boven en vormen onze nieuwe huid. Uit onderzoek is gebleken dat de pH-waarde van de basale laag flink basisch moet zijn voor een optimale huidvernieuwing, ideaal is tussen tussen de 7,5 en 8,5. Als deze omgeving zuurder is, raakt het huidvernieuwingsproces verstoord. Nieuwe huidcellen worden dan te snel rijp of sterven te snel af.

Te zuur

Doordat ons lichaam zure afvalstoffen o.a. via de huid afvoert, verzuurt onze opperhuid. Daarnaast beïnvloedt ook het gebruik van huidverzorgingsproducten alle lagen van de opperhuid. Wanneer verzorgingsproducten een te lage (zure) pH-waarde hebben, dragen deze bij tot verdere verzuring.

pH-huidneutraal is niet pH-neutraal

Als een verzorgingsproduct pH-neutraal voor de huid genoemd wordt, wordt bedoeld dat de pH-waarde van het product gelijk is aan de pH-waarde van de buitenkant van de huid (pH 5,5). Dit betekent in feite dat pH-neutrale producten helemaal niet neutraal zijn, maar zuur. 

Basisch is beter

De huidverzorgingsproducten van Alka® zijn basisch. Ze neutraliseren zure afvalstoffen en ondersteunen met speciaal afgestemde pH-waardes, de juiste zuurgraad van jouw huid. Zo wordt jouw huid perfect beschermt en kan optimaal regeneren en herstellen.

Een overzicht van onze basische huidverzorgingsproducten:


Alka® Bad. Een basisch bad waar je baat bij hebt 

In veel culturen is badderen een aangename traditie, een ritueel met betekenis of een luxe. In bad gaan is een combinatie van stilte, comfort en warmte. Drie dingen die in ons dagelijkse doen en laten steeds zeldzamer worden.

Alka® Bad is speciaal badzout om te genieten van ontzurende lig-, hand- of voetbaden. De zeer rijke mineralenformule van Alka® Bad geeft het badwater een optimale basische waarde van ca. pH 8,5. Jouw huid krijgt hierdoor een diepe reiniging. Het bevordert de afvoer van zure afvalstoffen en stimuleert de aanmaak van nieuwe gezonde huidcellen. Jouw huid kan weer ademen en wordt heerlijk zacht. Alka® Bad bevat tevens 12 soorten zeer fijn gemalen edelstenen die de huid voorzien van glans en energie.

Alka® Scrub. Jouw huid vernieuwt zich continu

Het verliezen van huidcellen is natuurlijk en continu proces. Jouw huid vernieuwt zich ongeveer iedere 28 dagen. Een goede scrubbehandeling zorgt voor een betere doorbloeding en voor een gezonde en glanzende huid.

Alka® Scrub is een unieke basische zout & olie bodyscrub formule met een pH-waarde van 7,6 dat tevens zorgt voor een gezonde zuurgraad. Het scrubzout dat bestaat uit fijne korrels van ongeraffineerd zout (Himalayazout, zeezout) en natriumbicarbonaat, neutraliseert overtollige zure afvalstoffen, verwijdert dode huidcellen en mineraliseert de huid. Het biedt de perfecte basische verzorging voor de normale en de problematische huid. Het maakt de huid gezond, zijdezacht en geef je bovendien het heerlijke gevoel van “wellness”.

Wees lief voor je huid en onthoud dat scrubben niet hetzelfde is als schrobben. Door te hard te scrubben, kun je nieuwe huidcellen beschadigen.

Alka® Crème. Luister naar jouw huid

Voor veel mensen, en met name voor vrouwen maar ook steeds meer voor mannen, is het smeren van een crème een dagelijkse routine. De huid krijgt gedurende de dag namelijk veel te verduren. Weersomstandigheden, uitlaatgassen, voeding en stress hebben invloed op de conditie en zuurgraad van onze huid.

We weten dat in de onderste laag van onze opperhuid celvernieuwing plaatsvindt. Deze onderste laag heeft een pH 8,2 en is gelijk aan de pH van Alka® Crème. Dat maakt Alka® Crème bijzonder en uniek. De huid behandelen met een basische crème zorgt voor huidherstel bij steeds meer voorkomende klachten zoals jeuk, een schilferige huid en een droge of geïrriteerde huid. Onze huid vertelt ons hoe het met haar gaat. Alka® Crème brengt de zuurgraad in balans. De unieke basische formule werkt verzachtend, hydraterend en verzorgend vanwege de natuurlijke oliën en boters die de crème rijk is. Daarnaast beschermt en anti-oxideert Alka® Crème door vitamine E en co-enzym Q10.

De perfecte aanvulling op je badritueel

We leven in een maatschappij waarin we zo druk zijn met allerlei verplichtingen en verantwoordelijkheden, dat tijd voor jezelf er een beetje bij inschiet. Oververmoeidheid en stress zijn bijna aan de orde van dag. En stress is een belangrijke oorzaak van lichaamsverzuring. Het is belangrijk om regelmatig me-time in te plannen. Een badritueel kan hierbij helpen.

Alka® Massageborstel
Borstelmassages werden vroeger o.a. gebruikt om het lichaam sterker te maken. Tegenwoordig is het een belangrijk onderdeel in de wellness wereld of van het badritueel thuis. Nat of droog huidborstelen is een eenvoudige, maar belangrijke verzorging die vele voordelen kent, zoals het stimuleren van de bloedsomloop en het strakker maken van huid en bindweefsel.

Alka® Scrub pads
Naast borstelmassages kun je ook kiezen voor scrubmassages. Alka® Scrub Pads bestaat uit 4 luffa scrubsponzen, ieder met een verschillende structuur. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor het reinigen en verzorgen van de huid. Luffa is 100% natuurlijk en wordt gewonnen uit een komkommerachtige courgetteplant. De sponzen zijn als natuurproduct bijzonder huidvriendelijk en veelzijdig in gebruik bij de huidverzorging.

Alka® Vliesmasker
Ons gezicht wordt dagelijks blootgesteld aan toxische stoffen van uitlaatgassen en cosmetica en heeft daarnaast veel te verduren met onze drukke levens en westerse levensstijl. Door de dagelijkse afvoer van zure afvalstoffen via de huid, raken veel poriën verstopt en wordt de huid te zuur. Geef uzelf een gezichtsbehandeling met het Alka® Vliesmasker, terwijl u geniet van een Alka® Bad. Ons vliesmasker is gemaakt van 100% katoen en is speciaal ontwikkeld voor de reiniging en verzorging van het gezicht. Geef jouw gezicht de aandacht die het verdient.

Gun jezelf de beste basische verzorging voor jouw huid!