Afrikaanse pompoensoep

Bereiding

Ui fruiten, knoflook in plakjes gesneden erbij doen. Vervolgens de chili, de gepelde kardemomzaden (even kneuzen in een vijzel) en de kurkuma. Na ca 1 minuut de in stukken gesneden pompoen, het water, de kokosmelk en de gember en bouillon erbij doen. Beetgaar laten worden en pureren. Proef even of de soep goed op smaak is en voeg eventueel nog wat specerijen toe. Dan de kokosolie erdoor roeren. Heerlijk als voorafje, lunch soep of zomaar als tussendoortje.

Ingrediënten

  • 1 flinke ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 mespunt gemalen chili (of spaanse peper of cayenne)
  • 4 kardemom zaden
  • 1 theelepel kurkuma
  • Ca. 1 kg pompoen
  • Ca. 1 cm verse gember
  • 500 cc water
  • 400 cc kokosmelk
  • 1.5 biologisch bouillonblokje
  • 1 koffielepel kokosolie extra vergin (met kokossmaak)

Meer recepten >>